woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
4.7
(3)

Rosebel houdt zich niet aan afspraken met traditioneel gezag

lees ook ...

President Santokhi installs Business and Government working ...

In order to help the administration implement its plans more quickly, President Chan Santokhi established the Business and Government Working Group earlier this month. The working group was establishe...

“Wij hebben geen vertrouwen meer in Rosebel Goldmines. Wanneer we samen met de directie zitten worden er afspraken gemaakt en nadien zien we dat zij een andere richting opgaan. We hadden nooit de afspraak gemaakt dat de mensen van ons voor uitzendbureaus zouden werken. Ze moeten oppassen dat het niet anders afloopt.” Na jaren vergaderen met de directie is volgens de dignitaris nooit iets veranderd.

Hoofdkapitein Inse Emanuel van Matawai is niet te spreken over het feit dat Rosebel  zich niet houdt aan afspraken met de gemeenschap. De directie van het bedrijf bedient zich volgens hem van onwaarheden en arbeiders worden niet goed behandeld.

Volgens de kapitein is de kans groot, dat zaken uit de hand lopen, omdat er steeds meer klachten zijn over het bedrijf van medewerkers.

Het traditioneel gezag heeft  een vergadering gepland, waaraan granman Lesley Valentijn deel zal nemen. Daarna zal een krutu volgen met de dorpelingen en de directie van de multinational. Volgens Emanuel moet er een duidelijk signaal gegeven worden aan de directie van Rosebel Goldmines. De krutu moet leiden tot een standpunt ten aanzien van het bedrijf.

Rosebel is niet van plan 300 personen in dienst te nemen, terwijl er afspraken waren hierover volgens enkele leidinggevenden van de gemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRosebel houdt zich niet aan afspraken met traditioneel gezag