maandag 27 maart 2023
30 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
5
(1)

Rosebel haalt productie van 1.134 kg in derde kwartaal

lees ook ...

Banken bieden dienstverlening aan ondanks oproep tot sluitin...

Op 24 maart 2023 zal de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) haar dienstverlening aan de samenleving normaal aanbieden en vertrouwt erop dat de regering de veiligheid zal waarborgen om een herhaling va...

De multinational Rosebel Suriname heeft in het derde kwartaal zestig procent hoger resultaat gehaald dan het  tweede kwartaal. Dit is totaal 1.134 kg goud. Toch is dit vijf procent lager dan dezelfde periode in 2020. Het goudbedrijf heeft zijn derde kwartaalcijfers gedeeld. De totale productie van alle mijnen internationaal in het derde kwartaal is 4.338 kg goud.

 Covid-19 blijft het heel jaar wel een bedreiging voor het bedrijf. Dit heeft de productie van het personeel negatief beïnvloed,  waardoor er minder activiteiten zijn. Toch zijn er extra kamers op de camping gebouwd. De leiding handhaaft de versoepelde maatregelen, maar blijft zaken monitoren om minder impact van infecties te hebben. De mijnproductie in het derde kwartaal nam toe in 2021 na het regenseizoen toen putomstandigheden verbeterden. Hierdoor had men toegang tot erts van een hoger kwaliteit bij de Saramacca-afzetting. Pusbacks kon men strategisch opvoeren, een voorbeeld is het strippen van afval.

Het goudbedrijf  werkt samen met een taskforce van de overheid en betrekt ook lokale gemeenschappen. Zo probeert men het binnendringen van kleinschalige mijnwerkers terug te dringen.

Het hele kwartaal door kreeg het bedrijf te maken  met illegale mijnwerkers, waardoor de productiviteit niet optimaal kon zijn en er beperkt toegang was tot erts van hogere kwaliteit. Regelmatige mobilisatie en demobilisatie van mijnuitrusting en personeel was aan de orde.
Achterstallige onderhoudswerkzaamheden aan de mijnvloot heeft gezorgd voor lagere beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het materieel. Dit bleef  in het afgelopen kwartaal een zorgpunt. Nieuwe leveringen van  mobiel materieel om de beschikbaarheid te verbeteren, zijn gestart.

De drie kwartalen  van alle landen samen hebben het bedrijf een totale productie gegeven van 12.701 kg goud. I am gold exploiteert mijnen in de Essakane mijn in Burkina Faso  en de Boto Gold Project in Senegal. In deze bedrijven heeft I am gold een aandeel van 90%.  Verder is het  bedrijf voor 100% aandeelhouder van de Westwood Mine in Canada. In het Côté Gold Project in Canada behoort  64,75% aan het bedrijf en in Rosebel(Suriname) heeft het een aandeel van 95%.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRosebel haalt productie van 1.134 kg in derde kwartaal