donderdag 8 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Rosebel Goldmines lanceert PIPA-campagne en promoot beroepskansen in Brokopondo

lees ook ...

Nieuwkomer Grachelle Sluisdom pleit voor welzijn van Surinam...

Grachelle Sluisdom, het nieuwe lid van De Nationale Assemblee (DNA), wil als jonge politica  een rolmodel zijn voor jongeren. In haar 'maiden speech' benadrukte ze haar toewijding aan het welzijn van ...

Multinational Rosebel Goldmines N.V. heeft onlangs de scholieren van Brokopondo geïnformeerd over verschillende beroepskansen tijdens een beroepenbeurs genaamd ‘Denki Yu Tamara’. Tegelijkertijd werd de ‘Pit Intrudors Public Awareness (PIPA)’-campagne gelanceerd om illegale goudzoekers te ontmoedigen om mijngebieden van Rosebel Gold Mines te betreden en de gevaren hiervan te benadrukken.

De scholieren werden aangemoedigd door minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om de informatie goed tot zich te nemen en alternatieve beroepen buiten de goudwinning te overwegen. De campagne zal dit jaar worden gevoerd onder de slogan: ‘A gowtu no waarti a nowtu’.

Dagelijks riskeren meer dan 200 illegale goudzoekers hun leven in de mijngebieden, waarbij ze elkaar soms ook gewapend te lijf gaan. De PIPA-campagne hoopt deze praktijken te verminderen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRosebel Goldmines lanceert PIPA-campagne en promoot beroepskansen in Brokopondo