donderdag 18 april 2024
25 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Rosebel Goldmines lanceert PIPA-campagne en promoot beroepskansen in Brokopondo

lees ook ...

China wil investeringen in Surinaamse mijnbouw en infrastruc...

Tijdens zijn staatsbezoek aan de Volksrepubliek China heeft president Chandrikapersad Santokhi van Suriname een reeks constructieve gesprekken gevoerd met vooraanstaande Chinese bedrijven en conglomer...

Multinational Rosebel Goldmines N.V. heeft onlangs de scholieren van Brokopondo geïnformeerd over verschillende beroepskansen tijdens een beroepenbeurs genaamd ‘Denki Yu Tamara’. Tegelijkertijd werd de ‘Pit Intrudors Public Awareness (PIPA)’-campagne gelanceerd om illegale goudzoekers te ontmoedigen om mijngebieden van Rosebel Gold Mines te betreden en de gevaren hiervan te benadrukken.

De scholieren werden aangemoedigd door minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om de informatie goed tot zich te nemen en alternatieve beroepen buiten de goudwinning te overwegen. De campagne zal dit jaar worden gevoerd onder de slogan: ‘A gowtu no waarti a nowtu’.

Dagelijks riskeren meer dan 200 illegale goudzoekers hun leven in de mijngebieden, waarbij ze elkaar soms ook gewapend te lijf gaan. De PIPA-campagne hoopt deze praktijken te verminderen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRosebel Goldmines lanceert PIPA-campagne en promoot beroepskansen in Brokopondo