zondag 14 april 2024
25 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
3
(1)

ROS wordt lerende Organisatie

lees ook ...

Nieuwe verkeerslichten verhogen veiligheid op Surinaamse kru...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft op dinsdag 9 april 2024 het vernieuwde verkeerslicht op de kruising van de J.A. Pengelstraat en Gemenelandsweg officieel in gebruik genomen. Deze sta...

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft vorige week een  driedaags seminar gehouden. Het seminar was de aanzet tot de verandering naar een lerende organisatie. De trainingssessie werd verzorgd door Institution for Transformational Leadership Education and Training (ITLET) onder leiding van de trainer Humphrey Bendt die jaren zowel nationaal als internationaal management- en leadershiptrainingen heeft verzorgd.

De departementsleiding van ROS, waaronder de directeuren en beleidsadviseurs, kregen de tools aangereikt om te werken aan een lerende organisatie en daarmee deze te transformeren naar een professionele organisatie met voldoende ruimte voor een goed human resource management (HRM) en beïnvloeding van leiderschap onderling en vanuit het werteam

Trainer Bendt heeft de ROS-leiding een eerlijke en openhartige quick scan van de huidige organisatiecultuur voorgehouden. Dit houdt onder ander in de werkattitude, verantwoordelijkheidsbesef, motivatie, prestatie en resultaatgerichtheid. Samen met de participanten was de score gemiddeld niet boven de twee op een puntenschaal van vijf.

De trainer heeft de deelnemers hiermee wakker geschud en aangespoord om aan de slag te gaan en de organisatie in een positieve richting te doen duwen. Op de laatste dag werden deelnemers in de gelegenheid gesteld om een vision and mission statement te maken. Er werd een redactieteam samengeteld om op basis van de aangereikte tools de  missie en visie van ROS definitief te formuleren.

Trainer Bendt houdt zich aanbevolen om het team in dit traject verder te begeleiden. Voor de participanten was deze werksessie zeer leerrijk en vruchtbaar. Zij zijn ervan overtuigd dat ze het ministerie zullen opvoeren naar een hogere en respectabele plaats binnen het bestuurlijk apparaat.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameROS wordt lerende Organisatie