dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

ROS stimuleert Kippenteelt Atjoni

lees ook ...

Verdachten Pikin-Saron niet in vrijheid gesteld

 Kantonrechter Duncan Nanhoe heeft het verzoek van de advocaten Murwin Dubois en John Ferdinand tot invrijheidsstelling van hun cliënten in de strafzaak-Pikin Saron afgewezen. Hij vindt dat andere get...

In het dorp Nieuw Aurora aan de Boven-Suriname en in Atjoni is het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), onlangs van start gegaan met een pluimvee project. Bij dit project worden kippen en doksen gekweekt door dorpsbewoners voor de verkoop aan de lokale gemeenschap.

Twee gezinnen die reeds gestart waren met kippenteelt, werden geselecteerd door DAOB om deel te nemen aan het project. Deze gezinnen werden getraind in het kweken van kippen en doksen, waaronder het type gaas dat gebruikt dient te worden voor een ruime en luchtige ren of hok voor de kippen en doksen, hoe groot een hok moet zijn voor het aantal kippen of doksen, het voeden van de kippen voornamelijk het aantal voer dat de kuikens nodig hebben vanaf de eerste dag tot de slachtperiode, het geven van medicijnen en welke soort medicijnen zij moeten gebruiken.

Daarnaast zijn de gezinnen ook getraind in het schoonmaken van de waterbakken, het aantal keren dat de hokken schoongemaakt dienen te worden, het ontsmetten van de hokken na elke slachtperiode of nieuwe bezending kuikens.

De bedoeling van het project is om de bewoners van het gebied te stimuleren om kippen te kweken en de gemeenschap bewust te maken om over te stappen van Amerikaanse kip naar eigen gezonde Surinaamse kip en doks. Het project wordt gecontinueerd en uitgebreid met de gemaakte winsten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameROS stimuleert Kippenteelt Atjoni