donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
0
(0)

ROS feliciteert de gemeenschap met Ingidey en herdenking Javaanse immigratie

lees ook ...

DA’91 ondersteunt minder draagkrachtigen

De politieke partij DA’91 heeft het via zijn Jongeren- en Vrouwen Forum mogelijk gemaakt om een aantal van 175 schoolpakketten gereed te maken voor minder draagkrachtigen. De registratie heeft online ...

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport(ROS) geeft aan, met met een gevoel van diepe solidariteit stil te staan bij de herdenking van de Dag der Inheemsen vandaag in Suriname.

Als ministerie, belast met onder ander de ontwikkeling van de Inheemse gemeenschap in al haar facetten in Suriname, kan aangegeven worden dat het traject dat is ingezet om de welvaart en welzijn van deze etnische groep in Suriname op een hoger peil te brengen, nog in volle gang is.

Een markant aspect in dit ontwikkelingsproces is de erkenning van de grondenrechten van de Inheemsen en Tribale volken. Deze regering heeft vanaf haar aantreden dit proces  opgepakt. Er zijn reeds diverse activiteiten gevoerd in het traject om te komen tot wettelijke erkenning van deze aangelegenheid. Op dit moment zitten we midden in de behandeling van de concept wet; wettelijke erkenning grondenrechten Inheemsen en Tribale volken in Suriname, in het Parlement.

Goedkeuring hiervan zal leiden tot een stukje rechtsbescherming en rechtszekerheid van de doelgroepen in het binnenland van Suriname. Het zal dan de basis vormen voor de ontwikkeling van onderwijs, volksgezondheid, infrastructuur, drinkwatervoorziening en andere sociaal-economische issues van het achterland.

Het ministerie van ROS zegt dat zij zich er terdege van bewust zijn dat de levensomstandigheden verre van ideaal zijn. Maar desondanks wensen zij de totale Surinaamse gemeenschap en in bijzonder de inheemse gemeenschap een fijne Ingi Dey toe. ROS feliciteert de samenleving ook met de herdenking van 133 jaar javaanse immigratie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameROS feliciteert de gemeenschap met Ingidey en herdenking Javaanse immigratie