dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
5
(1)

Ronnie Ormskirk leest spuku tori

lees ook ...

Schoonmaak vissers aanmeerlocatie en irrigatieleidingen Nick...

In het district Nickerie is een aanvang gemaakt met het schoonmaken van de bekende vissers aanmeerlocatie te Zeedijk. Diverse diensten waaronder het Commissariaat, Openbaar Groen en het ministerie van...

Ronnie Ormskirk is comedian en bekend van het duo Den Boy Fu a Birti. De pandemie heeft hem en zijn maat ‘Sko’ Eric Schröder  van het podium afgehouden. Het heeft een jaar geduurd. Uit verveling begon hij spuku tori te lezen op facebook. Wekelijks was hij live vanaf twaalf uur ’s nachts Nederlandse tijd.

De reacties waren positief, en soms gaf hij een ‘baksies’. Hij ging door en zijn aanhang groeide. Hij vind het leuk om te doen, en daarmee bezorgd hij veel mensen een ‘uitje’ op de vrijdagavond. Het is nu niet meer alleen een activiteit voor “deze gekke covid periode”. Hij gaat nu door zolang hij het goedvindt. Ook de pagina ‘original spuku Tori’ is  nieuw leven ingeblazen. Ook daar is hij te vinden. Het is een forum waar men elk moment van de dag terecht kan voor waargebeurde spookverhalen.

Alle vijf delen ‘Yorka-Tori’- boeken van Radjindre Ramdhani heeft hij volledig uitgelezen. Nu gaat hij verder met ingezonden verhalen, die mensen zelf hebben meegemaakt. Hij herschrijft ze om zo de verhalen taal technisch goed in elkaar te zetten. Er zijn reacties die bevestigen dat mensen helemaal in het geheel opgaan. Sommige mensen vinden het eng, wanneer hij zijn ogen ’pier’. Anderen durven na het verhaal niet naar bed te gaan.

Verder brengt hij binnenkort zijn eigen truitjes uit. “Je moet dan denken aan T-shirts met opdrukken die slaan op mijn voorleessessies.” zegt hij. Dit is nu gaande.  Het duo, Den Boy Fu a Birti, waarvan hij deel uitmaakt,  is ook bezig  met voorbereidingen  om verder te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRonnie Ormskirk leest spuku tori