dinsdag 21 maart 2023
30 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
5
(1)

Ronnie Brunswijk wordt vier dagen waarnemend president van Suriname

lees ook ...

Regering komt tegemoet aan voedselbehoefte van Trio-gemeensc...

De regering gaat zich richten op de voedselbehoefte van de Trio-gemeenschap. Dit is afgesproken tijdens een vergadering op maandag 20 maart op het Kabinet van de President, waar president Chandrikaper...

President Chan Santokhi zal op uitnodiging van zijn Guyanese ambtgenoot, Mohamed Irfaan Ali, een vierdaags officieel bezoek brengen aan ons buurland en wel van 17 tot 20 augustus. De grondwet schrijft voor dat vicepresident Ronnie Brunswijk gedurende de afwezigheid van het staatshoofd fungeert als waarnemend president.

Dit officiële bezoek volgt op het bezoek van Ali aan Suriname in november 2020. Het Guyana-Suriname Strategic Dialogue and Cooperation Platform (SDCP)  werd toen gelanceerd door de twee presidenten. Een evaluatie volgt nu van de geboekte vooruitgang op het gebied van coördinatie van het buitenlands beleid en politieke dialoog, milieu, gezondheid, infrastructuur en vervoer, landbouw, immigratie, douane, veiligheid en versterking van de particuliere sector.

De  staatshoofden zullen zaken op de Caricom-agenda  die hun voorkeur hebben bespreken, evenals de economische- en sociale gevolgen van de COVID-19-pandemie voor hun landen. “De aanhoudende betrokkenheid tussen de presidenten Ali en Santokhi getuigt van hun gedeelde visie en inzet om de collectieve energie van de twee landen samen te brengen ten behoeve van de burgers van beide landen en de regio als geheel,” zegt een bron.

First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry  zal de president vergezellen. De delegatie bestaat verder uit de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Riad Nurmohamed van Openbare Werken en Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme, alsook vertegenwoordigers van de Staatsolie Maatschappij van Suriname en  de particuliere sector. De Guyanese president meldt dit op zijn Facebookpagina.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRonnie Brunswijk wordt vier dagen waarnemend president van Suriname