dinsdag 28 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
2.8
(6)

Ronnie Brunswijk wil in 2025 president van Suriname worden

lees ook ...

Rust teruggekeerd binnen Esther Stichting

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft onlangs een bezoek gebracht aan de Esther Stichting. Dit bezoek was naar aanleiding van berichten van onrust bij bewoners...

Ronnie Brunswijk, ABOP-voorzitter en vicepresident van Suriname, wil in 2025 president worden van de Republiek Suriname. Het zou bovendien een mooi cadeau zijn voor hem, omdat hij in 2025 65 jaar wordt. Zijn voornemen maakte hij dinsdag bekend tijdens de krachtmeting van de ABOP/PL in het André Kamperveen (AK) stadion. De ABOP-voorzitter herdacht dinsdag, 7 maart, zijn 62 ste verjaardag.

Brunswijk en PL-voorzitter Paul Somohardjo hielden de goed opgekomen achterban voor dat zij niet uit de regering zullen stappen. Juist in een crisis moet er alles aan gedaan worden om de problemen op te lossen. Er is een overeenstemming om tot 2025 te regeren en daar zullen ABOP/PL zich aan houden. Door in de regering te zitten, kunnen meer zaken gerealiseerd worden voor de achterban. Brunswijk vroeg om geduld. Hij is heel tevreden met de opkomst. Dat is zijn cadeau.

Marrons en Javanen zijn volgens vader en zoon Bronto Somohardjo goed voor ruim 140.000 stemmen. Er wordt ervan uitgegaan dat ABOP/PL meer dan 20 zetels kunnen veroveren bij de komende verkiezing. De PL-voorzitter had het zelfs over 26 zetels. In ieder geval genoeg zetels om Brunswijk naar voren te schuiven als president. In de topfunctie kan er veel meer gedaan worden om de crisis aan te pakken. Nu wordt president Chan Santokhi ondersteund. Maar in 2025 zullen de ABOP/PL bepalen wie in de posities zullen komen, wie ministers gaan worden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

18 REACTIES

18 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRonnie Brunswijk wil in 2025 president van Suriname worden