Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ronnie Brunswijk strooit vanuit heli met geld boven Surinaams dorp

Geplaatst

op

door

Hoewel de Surinaamse verkiezingen van mei 2020 nog ver weg zijn, lijkt de campagne voor sommige politici al begonnen. Ronnie Brunswijk, leider van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), heeft vanuit een helikopter geld uitgestrooid boven zijn geboortedorp Moengo Tapoe in Oost-Suriname.

Op sociale media wordt een filmpje veel gedeeld. Daarin is te zien hoe dorpsbewoners achter de laagvliegende helikopter en de dwarrelende biljetten aanrennen en proberen het geld te bemachtigen:

Terwijl ze de beelden maakt, zegt een lokale bewoonster dat Brunswijk, bijgenaamd Bravo, vaker geld uit helikopters strooit. Aan het einde van het filmpje vliegt de heli, al strooiend, laag over. Lachend zegt ze dat ze ook een biljet heeft kunnen bemachtigen.

Brunswijk ontkent tegenover de Surinaamse nieuwssite Starnieuws dat het een politieke stunt. is Hij zegt dat hij de sfeer in het dorp wilde verbeteren nadat er een neef van hem was overleden. “Het was om de droevige stemming een beetje weg te maken.” Volgens hem ging het om een rituele handeling en was er niet veel geld mee gemoeid.

Derde partij van Suriname

De ABOP richt zich voornamelijk op de binnenlandse bevolking. De partij werd door Brunswijk opgericht na de Surinaamse Binnenlandse Oorlog (1986-1992). In die strijd vocht hij met zijn Junglecommando tegen het toenmalige militaire bewind van Desi Bouterse, de huidige president van Suriname. De partij heeft 5 van de 51 zetels in het Surinaamse parlement en is daarmee de derde partij van het land.

Het is niet de eerste keer dat Brunswijk zijn populariteit probeert te vergroten door geld uit te delen. In 2013 klom hij bij een concert van een populaire artiest op het podium en begon biljetten van 100 Amerikaanse dollar aan het publiek uit te delen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

LVV verstrekt meer dan 250 visvergunnigen

Geplaatst

op

door

De afdeling visvergunningen van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), heeft in de districten Coronie en Nickerie visvergunningen voor het jaar 2019 vertrekt aan belanghebbenden.

In de categorie binnenwateren visserij bekend als BV, zijn 5 spannet, 5 lijnnet, 6 drijfnet, 40 Fuik, 26 sleepnet en 71 kieuwnet vergunningen verstrekt. In de categorie kustvisserij bekend als SKB, zijn in Nickerie 98 vergunningen verstrekt, terwijl er in het district Coronie 2 SKB  en 1 BV vergunning aan belanghebbenden zijn uitgegeven. Deze vergunningen zijn uitgereikt op 15 en 16 juli in de desbetreffende districten.

Minister Rabin Parmessar had de sector beloofd dat indien aan alle voorwaarden is voldaan, hij over zou gaan tot het tekenen van de vergunningen. Volgens Nelia Finisie van de afdeling visvergunningen is er een vastgestelde procedure voor het verlengen van een visvergunning. Voor wat het Bigipan gebied betreft, is er enige ordening gebracht in het vergunningen beleid. Was het vroeger zo dat met één en dezelfde vergunning vissen en garnalen mochten worden gevangen, is het nu opgedeeld in 2 aparte vergunningen. Er bestaat nu dus sinds vorig jaar een vergunning voor sleepnet en qnet garnalen.

Een visser die vis en garnalen in het Bigipan gebied wenst te vangen moet dus nu 2 aparte vergunningen hebben. De samenwerking met de visserij sector in Nickerie is de afgelopen maand opgevoerd zegt Abas Noredjo voorzitter van de coöperatie ontwikkeling visserijsector Nickerie. De afdeling visserij treed op geregelde basis in overleg met de coöperatie. Abas ervaart de nieuwe ontwikkelingen in de visserij sector, als zeer positief. Het stemt hem goed dat de vissers nu over hun visvergunningen beschikken. Minister Rabin Parmessar zegt voornemens te zijn er alles aan te doen dat de visvergunningen voor het jaar 2020 reeds in januari kunnen worden verstrekt. Echter bestaat er geen ruimte voor nieuwe aanvragen, vanwege de landelijke ordening welke opgang wordt gebracht.

Lees verder

Suriname

Openbare Werken gaat door met riolerings- en rehabilitatiewerkzaamheden

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT &C) is in verschillende gebieden bezig met riolerings- en rehabilitatiewerkzaamheden. Er wordt nu gewerkt aan de Charlesburgweg en in de omgeving van Palmentuin, namelijk de President da Costalaan en de Wicherstraat. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van een subcontract, dat onderdeel is van het Dalian 4 project. Eerder is gewerkt te Pontbuiten en Latour.

De aannemer is aan de President da Costalaan en de Wicherstraat bezig met rioleringswerkzamheden, waarbij er duikers worden aangelegd. Aan de Nieuwe Charlesburgweg wordt de wegfundering aangebracht. Deze weg verkeerde in een deplorabele staat en wordt aangepakt omdat het een belangrijke ontsluitingsweg is.

Aan de Nieuwe Charlesburgweg worden ook enkele veranderingen aangebracht aan de inrichting van de weg. Het rijpad zal vijf meter breed bllijven, maar er worden aan weerszijden van de weg voetpaden aangelegd. De aannemer Kuldipsingh Infra n.v is belast met de werkzaamheden, terwijl de directievoering in handen ligt van Bureau Cite. Volgens planning worden de werkzaamheden later dit jaar opgeleverd.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X