Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ronnie Brunswijk nieuwe voorzitter van het Surinaamse parlement

Geplaatst

op

Ronnie Brunswijk

Ronnie Brunswijk is vandaag bij acclamatie gekozen tot voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA). Hij volgt Jennifer Simons op, die van 2010 tot en met 2015 en 2015 tot en met 2020 voorzitter is geweest van het hoogste orgaan van staat.

De voordracht van Brunswijk is gedaaan door NPS-voorzitter Gregory Rusland. Brunswijk is ondersteund door 33 leden van de samenwerkende partijen. In eerste instantie zou de NDP-fractie ook met een tegenkandidaat komen, maar er is toch van afgezien.

Als vicevoorzitter is door de samenwerkende partijen VHP, ABOP, NPS en PL voorgedragen Dew Sharman (VHP). Fungerend voorzitter Soewarto Moestadja had maatregelen getroffen voor het houden van een verkiezing en de stembussen waren reeds klaargezet. Brunswijk en Sharman zijn bij enkele kandidaatstelling gekozen verklaard.

Culturu.com

10 Reacties
10 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bear
maandag 29 juni 2020 21:07

De wereld op zijn kop!

Martijn
maandag 29 juni 2020 21:34

Suriname is doorgedraaid

Nickerieaan
maandag 29 juni 2020 21:36

Dan moeten ze niet met moeilijke Nederlandse woorden komen bij de voorzitter anders gaat hij ze schoppen

Ricardo op:R Brunswijk nieuwe voorzitterv et Surin
maandag 29 juni 2020 22:16

Hij was de gêne die in het parlement had gevochten ,het land en volk in verlegenheid bracht!
En nu is hij de voorzitter van het zelfde orgaan .
Gekker kan het niet worden.
Crimineel ,bankrover , moordenaar,jungelcommandant, voetbalclubeigenaar, eigenaar grond goud concessies en hout concessies, drugs exporteur( cocaïne ). Een van de rijkste persoon van Suriname, en vooral niet té vergeten een na meest opsporing gezochte surinamer.
Het is trots om een maron tezijn.
Maar niet trots om een surinamer te zijn .
Ik wens ze veel succes.

Casper
dinsdag 30 juni 2020 00:00

Wie had dit voorspeld? Niemand. Ipv beter .. slechter.eerst Bouterse aan de macht.. nu Brunswijk de 2 meest gezochte personen van het land.

napikien
dinsdag 30 juni 2020 01:00

Casper !
Brunswijk is niet aan de macht. Hij is slechts assemblee voorzitter. Maar hij hoopt vice president te worden. Maar dat stelt ook niets voor. Kijk maar naar Adhin. Als troostprijs mocht hij lintjes knippen en onbelangrijke toespraken houden.

Bianca
dinsdag 30 juni 2020 01:39

Hij zal de vergadering vaker onderbreken om steeds zijn prisma woordenboek te raadplegen. Er zullen vaker opschortingen plaatsvinden, wnt hij heeft geen raad met zich zelf. Hij zal zijn adviseurs steeds gaan bellen of Dew Sharman oproepen om hem te komen aflossen. Aan de zijlijn staan is veel makkelijker dan de speler zelf te zijn. Hij zal het wel merken. In wens hem heel veel succes toe.

Lorenzo
dinsdag 30 juni 2020 13:21

Jongens dit schiet echt niet op zo. Weer iemand die er zit voor zijn eigen welvaart en niet denkt aan de bevolking. Hoe kan dat nu, zijn er zoveel ongeletterde aan de macht ?

Stella
zondag 5 juli 2020 14:52

Hebben wij hier te maken, met een tweede 50ct. De tijd zal het leren.

Remco
zondag 5 juli 2020 15:37

Suriname gaat op zo een manier nooit vooruit gaan. Hoe kan iemand die niet geschoold is een geschoolde zeggen wat te doen omgekeerde wereld. Ipv omhoog gaan ze omlaag ding dongAdvertentie

Suriname

BGA feliciteert nieuwe parlementariërs en informeert over Verdrag inzake Eliminatie van Discriminatie tegen Vrouwen

Geplaatst

op

Unnamed

Onlangs heeft het Onafhankelijk Kiesbureau de uitslag van de Algemene Vrije en Geheime verkiezing van 25 mei 2020 bindend verklaard. Vervolgens zijn de gekozen volksvertegenwoordigers toegelaten tot De Nationale Assemblée en bestaat die thans uit 15 (29%) vrouwen en 36 (71%) mannen.

Het Bureau Gender Aangelegenheden (BGA) feliciteert de parlementariërs en wil van deze gelegenheid gebruik maken hen te informeren over het Verdrag inzake de Eliminatie van alle Vormen van Discriminatie tegen Vrouwen (CEDAW) dat de staat Suriname in 1993 heeft geratificeerd. Met het ratificeren van dit VN-Vrouwenverdrag heeft de staat Suriname zich gecommitteerd aan de verplichtingen die hieruit voortvloeien waaronder het in lijn brengen van de nationale wetgeving met het verdrag. Op u wordt een beroep gedaan om bij de totstandkoming van wetten hiermee rekening te houden.

Binnenkort zal de verkiezing van de President en Vicepresident voor de Staat Suriname plaatsvinden en hierna de voordrachten en benoemingen voor de overige diverse openbare functies, zoals ministers en ambassadeurs.

Artikel 7 van CEDAW-verdrag handelt over de participatie van vrouwen in de politiek en het openbaar leven en luidt als volgt:

“De staten die partij zijn bij dit verdrag, nemen alle passende maatregelen om discriminatie van vrouwen in het politieke en openbare leven van het land uit te bannen, en verzekeren vrouwen in het bijzonder het recht om op gelijke voet met mannen:

  1. hun stem uit te brengen bij alle verkiezingen en volksstemmingen, en verkiesbaar te zijn in alle openbaar gekozen lichamen;
  2. deel te nemen aan de vaststelling van het overheidsbeleid en aan de uitvoering hiervan, alsook openbare ambten te bekleden en alle openbare functies op alle overheidsniveaus te vervullen;
  3. deel te nemen aan niet-overheidsorganisaties en verenigingen op het gebied van het openbare en politieke leven van het land”.

Artikel 8 van het verdrag handelt over de participatie van vrouwen op internationaal niveau en luidt als volgt:

“De Staten die partij zijn bij dit verdrag, nemen alle passende maatregelen om te verzekeren dat vrouwen, op gelijke voet met mannen en zonder enig onderscheid, de mogelijkheid hebben hun regering op internationaal niveau te vertegenwoordigen en deel te nemen aan de werkzaamheden van internationale organisaties”.

Het BGA roept hierbij de politieke partijen die deel uit zullen maken van de nieuwe regering op om in die fase van voordrachten en benoemingen in diverse openbare besluitvormingsposities vrouwen op gelijke voet met mannen de ruimte te bieden om het menselijk kapitaal in te kunnen zetten, zodat vrouwen evenals mannen de beginselen van democratie kunnen beleven. Zonder de actieve participatie van vrouwen en zonder dat op alle besluitvormingsniveaus rekening wordt gehouden met vrouwen, zijn gelijkheid, duurzame ontwikkeling en vrede niet te verwezenlijken.

Bron: NII

Lees verder

Suriname

COVID-19: vijftiende persoon overleden in Suriname

Geplaatst

op

Virus 4915859 340

In Suriname is een vijftiende perszoon overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Eerder was de persoon opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het aantal actieve cases is gesteld op 278. Zes personen zijn vandaag genezen verklaard. De quarantaine regels zijn versoepeld door het management team en wordt er vandaag verwacht dat er meer mensen ontslagen zullen worden.

Mensen die uit Nederland terugkeren naar Suriname hoeven voortaan niet meer ij overheidsquarantaine te gaan. – Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen