woensdag 21 februari 2024
28 C
Paramaribo
9.6 C
Amsterdam
5
(6)

Ronnie Brunswijk Leider of misleider

lees ook ...

Staatsolie reageert op ontwikkelingen in Blok 58-project

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. ziet geen reden om af te wijken van de geplande tijdlijn voor de ontwikkeling van het eerste offshoreproject in Suriname, geleid door TotalEnergies. In het Blok 5...

Het is gevaarlijk voor Suriname om te weinig te weten van de beruchte Ronnie Brunswijk die acht zetels wil halen en in 2025 president van ons land wil worden.  Omdat VP Brunswijk niemand van de pers te woord wil staan sinds februari 2022, zijn citaten uit schriftelijke bronnen en een documentaire als puzzelstukjes tegen elkaar gelegd om een beeld te schetsen van hem.

Na onderzoek van Brunswijks achtergronden kwamen we tot enkele conclusies. Brunswijk is een misleider geen leider. Hij is miljardair en een buitensporige, driftige man verslaafd aan aandacht, geld, macht en vrouwen. Hij lijkt sociaal, maar is het niet echt en echt niet. Een leider doet wat hij belooft, brengt vooruitgang voor iedereen. Maar een politicus (=misleider), zoals Brunswijk, alsook Santokhi en Bouterse doen niet wat ze zeggen en zeggen niet wat ze doen. Ze geven commando’s, maar ze hebben geen visie voor vooruitgang  het volk.

Geldverslaafd

Op grond van wat hij zelf zegt in de documentaire ‘Gouden bergen’: goud zoeken is voor hem verslavend. Brunswijk is verslaafd aan goud geld verdienen al is het nu zijn oudste zoon die het werk als manager van RoBruns op het veld doet. Ondanks dat hij de ziek makende zelfs dodelijke gevolgen kent voor mens, dier, bos en water, gaat Brunswijk door met kwik gebruik bij de goudwinning. Maar de scriptie die in 2018 voor zijn Master of Business Administration titel is gemaakt – door professor Hubert Rampersad, beweren boze tongen) heeft als onderwerp: Milieuvriendelijke goudwinning in Zuid Suriname. Dat is zeer hypocriet en misleidend.

Zogenaamde weldoener?

Brunswijk heeft, gezien de feiten zeker een missie: een klein deel van zijn geld verdelen. Volgen Afro Surinaamse spirituele uitleg zou het een plicht zijn van de geest die een persoon leidt naar zoveel goud, om een deel te moeten uitdelen, anders zal de rijkdom de persoon  verlaten. Volgens Brunswijk zelf had hij het vanaf zijn lagere school tijd dat hij graag zijn cassavebrood deelde. Het is wel bekend dat hij in de binnenlandse oorlog vaker genade heeft betoond, en als het kon gevangenen eerder vroeg over te lopen, mee te werken in plaats van ze te doden.

Vrouwverslaafd

Volgens Moengonezen was Ronnie Brunswijk vanaf kleins opvallend op de lagere school. Hij was heersend en deed uit de maat. Hij had altijd al een abnormaal grote behoefte aan aandacht… Vooral ook van meisjes, toen al. Vanaf de binnenlandse oorlog heeft hij vele bereidwillige vrouwen bevrucht en verklaarde vanaf 2015 dat hij ongeveer 60 kinderen heeft. Degene die hij voorstelt als zijn levenspartner, (Adolfine) Fiene Cairo, is de meest loyale vrouw die het kan opbrengen hem toch wel altijd bij te staan en al 35 jaar, vanaf 1987 aan zijn zijde functioneert.

Armoede en achterlijkheid

Alle mensen om Brunswijk heen hebben voordeel, maar het volk niet. Brunswijk heeft verstand om geld te maken, kan commandant zijn, maar als (vice) president, als je voor hem kiest, kies je voor armoede en achterlijkheid. Hij heeft een strafblad en tot nu toe gek gedrag dat hem een internationaal strafblad, ook bij de internationale voetbal bond heeft opgeleverd. Hij zei laatst in Munder, kies mij want ik wil deel hebben aan de olie en gasgelden. Nooit erbij gezegd wat hij voor het volk gaan doen. geloof de feiten en weet dat je als Surinamer een leider verdient, geen misleider.

Bronnen: Geologisch Mijnbouwkundige Dienst, Parbode, Documentaire Gouden Bergen, Surinaamse kranten en nieuwssites, Staatsmedia reportages en Brunswijk Facebook, eigen waarneming en interviews van Sranan Peyri.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

18 REACTIES

18 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnRonnie Brunswijk Leider of misleider