vrijdag 19 april 2024
30 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(3)

Ronny Asabina pakt Ronnie Brunswijk aan

lees ook ...

Fidelia Graand-Galon biedt geloofsbrieven aan in Zuid-Afrika...

Op dinsdag 09 april jongstleden, heeft de Buitengewoon- en Gevolmachtigde Ambassadeur van de Republiek Suriname in Accra, Ghana, Fidelia Graand-Galon, haar geloofsbrieven overhandigd aan de president ...

Ronny Asabina gaf vicepresident Ronnie Brunswijk tot en met afgelopen woensdag de tijd om bewijzen op tafel te leggen, dat hij daadwerkelijk geldt ontvangt voor skalians op het meer.  Brunswijk heeft dit niet kunnen doen. Tijdens een meeting,  in het weekend daarvoor, maakte de Abop-voorzitter dit publiekelijk bekend. Asabina is nu bezig met zijn advocaten. BEP-voorzitter Asabina heeft de uitspraak van Brunswijk tegengesproken.

De voorzitter van de Abop is ook vooral  niet te spreken over het aanbrengen van Marinus Bee bij de Procureur-Generaal door Asabina en anderen voor de controversiële reis naar Gabon. Hij vindt dat Asabina in het verleden Jenny Simons nooit heeft aangebracht voor soortgelijke handelingen.

“Brunswijk speelt paniekvoetbal, vanwege zijn slechte positie nu in Brokopondo. Ik daag hem uit de bewijzen te publiceren, en zal hem voor het gerecht slepen”. De bewijzen zijn niet geleverd. ” Ik wil geen polemiek van de zaak en las een persstilte in. Vanaf nu gaan mijn advocaten spreken, maar mijn standpunt blijft ongewijzigd,” aldus Asabina.

Asabina heeft daarna op maandag een spoedpersconferentie belegd. Brunswijk deed meerdere dorpen aan om te vergaderen, waar hij de zaak Gabon volgens zijn inzichten besprak, maar het ontvangen van geld door Asabina van de skalians, waarover hij eerder sprak, liet hij achterwege.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRonny Asabina pakt Ronnie Brunswijk aan