maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Rondhout export tijdens Lockdown?

lees ook ...

SOL wil stopzetting subsidie brandstof

De achterstallige rekening van de regering bij SOL van ruim SRD.250.000.000,- staat overeind. Het bedrijf eist dat de subsidie door de overheid stop wordt gezet. Op elke liter dieselbrandstof wordt ru...

Het afgelopen weekeind was er ‘Total Lockdown’ wat inhield dat de Surinaamse burgers vanaf vrijdag 16 april 06.00 uur ‘s middags tot maandag 08.00 uur ‘s morgens hun voet niet op straat mochten zetten. Alle winkelzaken en niet-essentiele bedrijven waren gesloten. Enkel personen met een toestemmingsbrief vanwege hun essentieel werk, bijvoorbeeld verpleegkundigen, mochten de straat op om te gaan werken. 

Wie zonder toestemmingsbrief op straat wordt aangehouden door de politie krijgt een boete. Maar dat is niet alles. De mensen in kwestie worden zonder verwijl overgebracht naar de grote hal van het Politie Opleidingscentrum(POC)om er de nacht door te brengen zittend op een stoel, want de lockdown overtreden is blijkbaar crimineel en strafbaar.

Maar wie schetst de verbazing van de toevallige toeschouwer, die tijdens de lockdown in zijn tuin langs de Highway gezeten, bussen met vreemdelingen langs ziet gaan die van de luchthaven komen alsof er geen covidpandemie in de wereld bestaat en geen ‘Total Lockdown’ in Suriname. Trucks vol met diesel helpen ook het straatbeeld bepalen alsook de tientallen trucks met rondhout, die de hele dag druk langsrijden, de regels aan hun laars lappend, alsof er geen lockdown is. Over illegale export van rondhout nog niet gesproken. De grote vraag is natuurlijk of de overheid van al deze transporten op de hoogte is en of de bedrijven daarvoor toestemming hebben.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRondhout export tijdens Lockdown?