woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
5
(1)

Ronald Hooghart erkent Michael Miskin niet als CLO-voorzitter

lees ook ...

Afdeling Bijenteelt LVV verzorgd in Coronie training voor im...

In het district Coronie is er op vrijdag 24 maart jongstleden voor zevenendertig imkers uit Coronie en Nickerie, een training over Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) verzorgd. De training ...

Ronald Hooghart weigert om Michael Miskin te erkennen als voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Miskin werd onlangs tijdens een ledenvergadering gekozen tot voorzitter. De groep Miskin kon dit doen, nadat zij eerder in een kortgeding tegen zittend voorzitter Hooghart in het gelijk was gesteld, omdat die maar geen verkiezingen uitschrijft.

Hooghart ziet zichzelf nog altijd als de voorzitter van de CLO. De beslissing van de rechter legt hij naast zich neer. “Het is toch duidelijk voor iedereen, de rechter loopt niet in de samenleving. Je ziet ze nooit, dus ze weten vaak genoeg niet wat er onder het volk gebeurt,” zegt Hooghart.

De vakbondsman zegt dat hij de verkiezingen zou organiseren, maar dat personen om hem heen hadden voorgesteld om nog even daarmee te wachten. De manipulatie is volgens de vakbondsman dat Miskin op andere weg de verkiezingen heeft gehouden. Hooghart heeft twee advocaten in de arm genomen om de zaak naar de rechter te brengen.

Hooghart is vanaf 1999 voorzitter van de CLO. Hij zegt dat hij uitgedaagd mag worden, maar verwacht dat het eerlijk gebeurt. Kijkend naar de situatie zou het een totaal grote fout zijn om CLO te laten voor Miskin, zegt Hooghart.

Er was door Miskin aangifte gedaan bij de politie voor doodsbedreiging door Hooghart. “Het gaat niet om een bedreiging en dat is eigenlijk het punt, maar gaat erom dat als je de justitiële autoriteiten zo ver kunt krijgen, dan is de weg open voor Miskin en zijn groep om de leiding van CLO over te nemen,” stelt de vakbondsman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRonald Hooghart erkent Michael Miskin niet als CLO-voorzitter