zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
3.5
(2)

Ron Duysker is niet meer bij ons

lees ook ...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse vo...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse voorouders en hun nazaten. De bijeenkomst is op zaterdag 30 maart 2024 Barkstraat 1 te Zaandam aanvang 14.00 uur Aanleiding collectieve rou...

Oud-journalist en muzikant Ron Duysker heeft het tijdelijke verwisseld met het eeuwige. Zijn lichaam ligt al dagen in het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis. De uitvaartondernemer heeft meerdere pogingen gedaan om in contact te komen met de familie. Dit is  zonder resultaat gebleven.

  “Dit komt soms voor. Ik heb dit eerder meegemaakt dat lichamen in het mortuarium blijven liggen, puur omdat de nabestaanden geen geld hebben om te begraven of onwetend zijn dat hun familielid daar ligt”, zegt uitvaart ondernemer Hennep.

Duysker liet het leven kort nadat hij in de Tourtonnelaan al wandelend zijn trompet speelde, en werd aangereden op 13 mei. Hij is ter plekke overleden. Daarvoor speelde hij regelmatig in het uitgaanscentrum waar velen zijn muziek waardeerden.

Zijn vriendenkring is bereid om een deel van de uitvaart voor hun rekening te nemen,en hebben een benefiet jamsession voorbereid op 28 mei bij River Breeze te Domburg. Dit zal plaatsvinden onder het thema ‘Ron Duysker has left the building’, maar zonder toestemming van de familie kan het lijk niet uit het mortuarium. “…. dan moeten we wel de toestemming van een familielid krijgen, zodat hij toch een waardige laatste reis kan maken”, zegt Hennep.In uiterste gevallen kan de procureur-generaal drie maanden wel een beslissing nemen.

De familie is niet te spreken over het feit dat er zaken rondom dit sterfgeval zijn geplaatst in de media, maar de vriendenkring, had na de pogingen om de familie te bereiken geen keus om het anders bekend te maken. Zijn vriendenkriing heeft daarom ook in de pers verontschuldiging aangeboden voor het initiatief om hun vriend een goede begrafenis te willen geven door  tussenkomst van de uitvaartondernemer.

Meneer Vismale van1 voor 12 is het  oneens met de gang van zaken, en staat ook klaar om de kosten van de begrafenis te dekken van zijn oud-werknemer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRon Duysker is niet meer bij ons