donderdag 28 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Rom organiseert meeting voor belanghebbenden Duurzaam Landbeheer

lees ook ...

Herstel Arawarasluis Boven-Nickerie nadert voltooiing na 15 ...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bracht afgelopen weekend een bezoek aan de Arawarasluis in het Boven-Nickerie/Wayambogebied. Door een gebrek aan onderhoud gedurende...

Onlangs vond de inceptie stakeholder meeting van het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu plaats voor het ontwikkelen van ons Nationaal Actie programma (NAP) en het in lijn brengen met het strategische raamwerk van UNCCD 2018-2030, het Verdrag van de Verenigde Naties dat gaat over de bestrijding van landdegradatie. 

Tijdens deze bijeenkomst, die werd gehouden op vrijdag 14 juli 2023, kwamen twee cruciale doelstellingen ter sprake, namelijk, het vergroten van de veerkracht tegen landdegradatie en het behoud van onze kostbare ecosystemen. Het realiseren van deze doelen vereist vastberadenheid, samenwerking en innovatieve benaderingen. Samen met  belanghebbenden is er besproken hoe het NAP afgestemd kan worden op het strategische raamwerk van UNCCD, waardoor Surinameals land, grote stappen zetten richting duurzaam landbeheer.

Minister Dasai zei zijn diepe waardering  te willen uitspreken voor alle deelnemers en partners die hebben bijgedragen aan deze belangrijke discussies en de ontwikkeling van het NAP. De inzet inzet en betrokkenheid zijn essentieel voor het succes van deze ambitieuze onderneming!

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRom organiseert meeting voor belanghebbenden Duurzaam Landbeheer