maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
4
(1)

Rol vaders centraal tijdens Papa Wiki

lees ook ...

Klimaatverandering en menselijke activiteit belasten bodem e...

De voortzetting van ons bestaan op aarde is nauw verbonden met de onschatbare link tussen bodem en water. Meer dan 95 procent van ons voedsel is direct afhankelijk van deze twee essentiële hulpbronnen...

De ‘Papa Wiki’ (Vaderweek) wordt weer georganiseerd en wel van 12 tot en met 19 juni. Dit is jaar is gekozen voor het thema: ‘Papa, gi mi tori.’ Gedurende deze vaderweek vraagt Stichting Man Mit’ Man aan de gemeenschap speciale aandacht te schenken aan de rol van vaders. Zij hebben een eigen geschiedenis en een eigen verhaal.

“Daar mogen onze kinderen en daarmee ons nageslacht, veel meer over weten. Moeders én vaders dragen immers bij aan de vorming van hun kinderen en hun omgeving. Hoe meer inzicht die kinderen krijgen over wie hun ouders echt zijn, hoe beter ze zichzelf begrijpen,” stelt de organisatie.

Man Mit’ Man vraagt al langer dan twee decennia om speciale aandacht voor mannen en vaders in onze samenleving. Door het organiseren van verschillende activiteiten waaronder toerusting, wordt een bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van gezonde gezinnen en een gezonde samenleving.

Om Papa Wiki 2022 te doen slagen wordt een beroep gedaan op alle actoren in de samenleving om door middel van programma’s en activiteiten die speciaal gericht zijn op het versterken van het vaderschap, uit te voeren. Films, songs, lezingen, interviews, toespraken, discussies, workshops, drama, quiz, spelletjes, radio/tv/Facebookprogramma’s en artikelen met vaderschap als thema, moeten bijdragen tot meer inzicht in en waardering voor het vaderschap.

Soms gaat het wat moeilijk om het eigen verhaal te vertellen. In verband hiermee heeft Man Mit’ Man enkele jaren geleden het werkboek ‘Papa’s Tori’ uitgebracht. Daarin zijn er vragen rond verschillende thema’s samengesteld, die door papa’s kunnen worden beantwoord.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRol vaders centraal tijdens Papa Wiki