zaterdag 20 april 2024
30 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Rol parlementen bij bewaken vrede en voorkomen conflicten cruciaal

lees ook ...

Brunswijk belooft steun aan Kindertehuis Efran na oproep om ...

Het Kindertehuis Efran verkeert in een urgente situatie waarbij directe hulp nodig is, voornamelijk op het gebied van levensmiddelen en schoonmaakgerei. Derrick Vanier en Marianne Cornet, die zich inz...

Daniel Hayes, directeur Internationaal Recht, Washington, D.C. Branch heeft namens de organisatie Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL) een bezoek gebracht aan de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee. Er is gesproken over de Verklaring van Vrede en Beëindiging van Oorlog (DPCW).

Tussen de assembleevoorzitter en Hayes is besproken hoe deze verklaring gebruikt kan worden om een wettelijke basis te leggen voor vredeswetgeving in landen en die vervolgens op een nationaal niveau te implementeren. De Verklaring van Vrede en Oorlogsbeëindiging bevat een wettelijk kader voor het verspreiden van een cultuur van vrede op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

De DPCW, die dient als de oplossing voor wereldwijde vrede en conflictoplossing, is al in verschillende landen en internationale organisaties vastgesteld als een nationale verklaring. Het doel is om dit te presenteren als een regionale resolutie in de hele Caribische gemeenschap.

Zonder vrede en veiligheid kan democratie niet floreren. De rol van parlementen bij het bewaken van de vrede en het voorkomen van conflicten is cruciaal. Een democratisch en representatief politiek systeem helpt niet alleen onrust te voorkomen, maar is ook de sleutel tot herstel van vrede na conflict. Belangrijk is dat er samen wordt gewerkt aan de boodschap van vrede om zo een wereld van vrede te creëren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRol parlementen bij bewaken vrede en voorkomen conflicten cruciaal