zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Roetveegpieten, begeleiden Sinterklaas op zondag

lees ook ...

Goudput tragedie: Arbeider verdwijnt in de diepte na waarsch...

Een tragedie voltrok zich op donderdagochtend 15 februari 2024 toen een 22-jarige man, bekend als R.N., na het afronden van opschoonwerkzaamheden een duik nam in de goudput bij Nieuw Koffiekamp, geleg...

Tijdens de intocht van Sinterklaas op zondag, zullen roetveegpieten hem begeleiden in Venlo. Er is afgezien van de grijze pieten. In overleg met het organiserend comite is dit door de gemeente bepaald. Nu dit bereikt is gaat de aangekondigde actie van Kick Out Zwarte Piet(KOZP) niet door. De organisatie wil een jaar lang Zwarte Piet boycotten. Jammergenoeg is de tijd bij sommige  gemeenten stil blijven staan en  zwartepiet nog steeds naast St. Nicolaas.

Men wilde de grijze Piet handhaven als overgang, zodat Zwarte Piet geleidelijk zou worden afgeschaft, maar Kick Out Zwarte Piet ging niet accoord hiermee. Er is nu overeenkomst bereikt.

Stichting Kinderfeesten Venlo wil ‘oog hebben voor de traditie van het Sinterklaasfeest en voor het feit dat het feest zich altijd heeft aangepast aan de tijdsgeest. Voor veel vaders, moeders, opa’s en oma’s ligt de focus deze tijd op de verschijningsvorm van piet. Voor al die meningen en gevoelens is de organiserende stichting niet doof”. Zo probeert de organisatie rekening te houden met de gemeenschap.

Kinderen in Venlo en Blerick zullen komende zondag een eigentijdse Piet meemaken, zoals dat te zien is tijdens het Sinterklaasjournaal. Verder blijft het een Sinterklaasfeest volgens Joep Raemakers, voorzitter van Stichting Kinderfeesten Venlo.

Burgemeester Antoin Scholten stelt dit op prijs. ,,Ik waardeer de inspanningen die gedaan zijn om het feest van Sinterklaas echt voor alle kinderen te laten zijn.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRoetveegpieten, begeleiden Sinterklaas op zondag