dinsdag 26 september 2023
29.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

Rode Kruis faciliteert beurs ter bevordering van klimaatbewustzijn in Nickerie

lees ook ...

Chess Intelligence start nationalisering schaaksport

De ChessIntelligence Academy is bezig met een nationalisering van de schaaksport  en had daarom in samenwerking met het Districts Commissariaat Nickerie op vrijdag 22 september een schaakintroductie i...

In het afgelopen weekend heeft het Surinaamse Rode Kruis een tweedaagse beurs georganiseerd in Nickerie met als centrale thema “Klimaatverandering: Zelfredzaamheid voor Bereidheid in Noodsituaties.” Deze beurs maakt deel uit van het “Building Resilience Project in Vulnerable Communities” in de districten Coronie en Nickerie, met als doel zoveel mogelijk mensen bewust te maken van hoe ze zich kunnen voorbereiden op rampen en de negatieve effecten van klimaatverandering.

Binnen de diverse stands kreeg de lokale gemeenschap toegang tot waardevolle informatie. Districtscommissaris Senrita Gobardhan bracht tevens een bezoek aan het evenement.

Verschillende organisaties namen deel aan de beurs, waaronder Het Surinaamse Rode Kruis, De Bloedbank, Het Nationaal Leger, Korps Brandweer Suriname, Suresur, De Anton de Kom Universiteit, R.O.S Nickerie, LBB, Stichting Sari en Stichting Moederhart.

De financiering voor deze beurs is verzorgd door GCCA+, de Europese Unie en de UNDP, in lijn met hun gezamenlijke inzet voor klimaatbewustzijn en gemeenschapsveerkracht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRode Kruis faciliteert beurs ter bevordering van klimaatbewustzijn in Nickerie