zaterdag 13 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
5
(1)

Rode Kruis bekijkt mogelijkheden voor ondersteuning in Brokopondo

lees ook ...

Medewerkers kinderdagverblijven en peuterscholen worden getr...

Peuterleidsters van negen kinderdagverblijven in Wanica zijn in juni van start gegaan met de training in het educatief programma ‘Play, discover & learn’. Het is een intensieve training die in sep...

Het Surinaamse Rode Kruis (SRK) heeft zaterdag de eerste gesprekken gevoerd om te bekijken hoe te ondersteunen in het district Brokopondo. Momenteel staan vele dorpen blank. Het water reikt in sommige gevallen tot aan de daken van woningen, omdat het water noodgedwongen uit het stuwmeer moet worden gepompt. Al enige tijd heeft SRK analyses gemaakt en is bezig de situatie in het gebied te monitoren.

SRK staat ook in nauw contact met het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR). “Het SRK komt altijd pas in actie als overheden daartoe een beroep op ons doen. Daartoe zijn gisteren de eerste gesprekken geweest”, zegt directeur Glenn Wijngaarde van het SRK, een door vrijwilligers gedragen humanitaire hulporganisatie. Op welke maniet het Rode Kruis hulp zal bieden is nog niet duidelijk. Hij zegt dat er in ieder geval geen voedselpakketten verstrekt zullen worden, omdat de politiek daar al mee bezig is.

De situatie in het Brokopondogebied draagt de definitie van ‘ramp’. Humphrey Blinker, Disaster Manager van het SRK, vindt het belangrijk dat niet alleen wordt gekeken naar deze ramp, maar ook naar het weerbaar maken van gemeenschappen. Zij moeten namelijk ook weten hoe te handelen in dit soort gevallen.

Het is goed om gemeenschappen op risico’s voor te bereiden waardoor zij in staat zijn om zich te behelpen. Het SRK heeft al enkele in de getroffen gemeenschappen en in andere gebieden uitgevoerd om de gebieden weerbaar te maken”, meldt Blinker.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRode Kruis bekijkt mogelijkheden voor ondersteuning in Brokopondo