Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Robinhood na 22 duels nog steeds ongeslagen

Geplaatst

op

door

De eerste divisie van de Surinaamse Voetbal Bond bevindt zich reeds in de 24ste speelronde. Het is tot nu toe slechts aan Robinhood gelukt om geen enkel partij te verliezen. De rood-groene formatie onder leiding van voorzitter Ramon Abrahams, heeft 22 partijen gespeeld en wist daarvan 18 te winnen en 4 in een gelijk spel te eindigen.

Robinhood heeft de afgelopen week in de competitie twee partijen gespeeld. Het gaat bij deze om een regulier en een inhaalduel. De reguliere competitie partij is met 1-0 gewonnen van de oudste voetbalvereniging van Suriname, Voorwaarts terwijl ze zondag met 2-0 wisten te winnen van Noch uit Marowijne.

Met nog enkele speelronden in dit competitiejaar blijft het spannend in de eerste divisie. Er zijn drie teams die kans maken op het behalen van de landstitel, die nu op naam van Robinhood staat. Het gaat om Inter Moengo Tapoe, die nu op de eerste plaats staat, Robinhood die de tweede plaats op de ranglijst bezet en Leo Victor die nu op de derde plaats staat.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Elektriciteitspalen voor delen Afobakkaweg

Geplaatst

op

door

Bewoners van Koina Kondre, ressort Marshallkreek, in het district Brokopondo zijn opgelucht. Hun gebied wordt eindelijk voorzien van elektriciteitspalen. Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft symbolisch de eerste stroompaal in de grond geplaatst. De bewindsman was bij deze activiteit vergezeld van NH – toppers en parlementariër Wendell Asadang. Voor het ministerie van NH is elektrificatie van het binnenland één van de speerpunten en hoogste prioriteitsgebied.

Volgens de bewindsman zal niet de hele Afobakkaweg van de stroompalen worden voorzien, maar slechts het ressort Marshallkreek en enkele omliggende  dorpen. Deze bewoners ontberen stroom en dit gedeelte wordt nu aangepakt.

Minister Akiemboto geeft aan dat dit project vóór 2015 is gestart, maar door gebrek aan financiën was stopgezet. In overleg met de Dienst Elektrificatie Voorziening en de Energie Bedrijven Suriname is materiaal verzameld om de hoog- en laagspanning aan te sluiten voor deze bewoners. Er vindt upgrading van het huidige systeem plaats, waarbij een grotere generator zal worden geplaatst. Door de upgrading kunnen de bewoners iets langer en meer elektriciteit hebben de komende periode. Naar andere alternatieven zoals solar energie wordt er volgens de bewindsman ook uitgekeken. Verder wordt ook naar mogelijkheden gezocht om andere gebieden van 1×24 uur stroom te voorzien.

Lees verder

Suriname

Suriname condoleert Frankrijk met dood militairen

Geplaatst

op

door

De Surinaamse regering heeft via het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa), de regering van Frankrijk gecondoleerd met het overlijden van drie militairen aan de grens met Frans – Guyana. Buza zegt in een verklaring, dat zij via mediaberichten van het tragische gebeuren kennis heeft genomen.

Uit informatie van BuZa blijkt, dat het ongeval zich heeft voltrokken in een gebied in het binnenland van Frans – Guyana, ongeveer 40 tot 60 kilometers verwijderd van de grensplaats Maripasula. De mannen waren bezig met een operatie tegen illegale goudzoekers en nederzettingen in het gebied. Bij aankomst troffen zij een tunnel aan en enkele spullen van de goudzoekers, die in beslag zijn genomen. De bedoeling was om de tunnel op te blazen. Tijdens het plaatsen van de explosieven bij de tunnel, zijn de militairen onwel geworden door de giftige gassen die uit de grond kwamen.  

Het ministerie schrijft verder, dat de bespreking met vertegenwoordigers van de Franse regering over de vaststelling van de grens en de samenwerking ter ontwikkeling van het gebied construcief verlopen. Verwacht wordt dat over niet al te lange tijd, er voor beide partijen een bevredigende oplossing komt.

Lees verder

Meest gelezen

X