Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Robinhood Concacaf Shield Cup Kampioen, na 25 Jaar !

Geplaatst

op

door

De Surinaamse voetbalkampioen Robinhood is maandag 15 april om 23.00 Surinaamse tijd op Curacao winnaar geworden van de Concacaf Caribbean Shield Cup. In een sinderende finale werd Franciscain uit Martinique met 1 – 0 verslagen.

Niet eerder in de geschiedenis werd een Surinaamse voetbalvereniging kampioen van dit tournooi.

De Concacaf Caribbean Club Shield is een tournooi om het Caribisch kampioenschap van landen die geen prof competitie hebben.

Vorige week versloeg Robinhood de ploeg van Village Superstars met 4 – 3 in de kwartfinale van het toernooi. Dat gebeurde na strafschoppen.

Afgelopen zaterdag overtuigende de Surinaamse kampioen in de halve finale tegen Weymouth Wales uit Barbados door deze met 3-0 te verslaan.

Bronvermelding: Suriname Overzee

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Wesley

Robinhood gefeliciteerd.
ga zo door.Advertentie

Nederland

Nederland vs Japan Finale World Port Tournament in Rotterdam

Geplaatst

op

door

De Nederlandse honkballers staan zondag in de finale van het World Port Tournament in Rotterdam tegenover Japan.

De Japanners wonnen het Aziatische onderonsje met Taiwan met 8-1 en plaatsten zich daardoor ook voor de eindstrijd. Japan legde de basis voor de zege al in de eerste inning, waarin het vier punten maakte.

Oranje begon het World Port Tournament een week geleden ook tegen Japan. De ploeg van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen won toen na verlenging met 6-5. Nederland verloor daarna van de Verenigde Staten (0-5) en Curaçao (2-3), maar dankzij twee zeges op Taiwan (4-1 en 8-0) en de VS (13-3) bereikten de honkballers alsnog de eindstrijd van het toernooi. Het duel met Japan begint om 13.30 uur.

ANP

Lees verder

Sport

Kluivert mogelijk naar Barcelona

Geplaatst

op

door

Het ziet er naar uit dat Patrick Kluivert werkzaam zal zijn als Hoofd Jeugdopleiding bij Barcelona. De ex assistent bondscoach van Kameroen die vorige week nog ontslagen werd, wordt als een serieuze kandidaat gezien om de functie van Hoofd Jeugdopleiding bij Barcelona te vervullen.

De doorgaans goed geïnformeerde Catalaanse sportkrant laat weten dat Barcelona momenteel met een reorganisatie bezig is van de jeugdopleiding. Enkele jeugd trainers van Barcelona weten inmiddels dat ze hun trainers carrière elders mogen voort zetten. De trainers komen niet meer in de plannen voor van Barcelona.

De clubleiding van Barcelona is op zoek naar een Hoofd Jeugdopleiding, die bekend is met de club, charismatisch en een bekendheid is. Dit past overigens in het beleid welke Barcelona nu uitvoert. Het heeft bij voorkeur oud spelers die een prominente rol invullen binnen de jeugdopleiding. Victor Valdes is er een voorbeeld van, de oud doelman is recentelijk aangesteld als jeugd trainer bij Barcelona.

Patrick Kluivert is niet de enige kandidaat die aan bovenstaand profiel voldoet, maar hij is zeker een Eye Catcher voor de clubleiding van Barcelona.

Kluivert heeft van 1998 tot en met 2004 een succesvolle periode gekend bij Barcelona waar hij als spits veel goals heeft gemaakt. Het was trainer Louis van Gaal die Kluivert naar Barcelona haalde.

Lees verder

Meest gelezen

X