maandag 15 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.8 C
Amsterdam
0
(0)

Robert Peneux is zelf opgestapt volgens Marie Levens

lees ook ...

A20 start verkiezingscampagne voor “dienstbaar leiders...

A20 heeft afgelopen zaterdag te Flora een partijkadermeeting gehouden als start van hun verkiezingscampagne. Reyme de partijleider van A20 is ervan overtuigd, dat de partij grote stappen vooruit zal m...

De directeur van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL), Robert Peneux, heeft besloten zijn functie neer te leggen. Dit heeft hij schriftelijk meegedeeld aan minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Dit geschiede, nadat Levens hem te kennen gaf, dat zijn overeenkomst per 1 september zou worden  beëindigd. Peneux koos hierna ervoor om zelf op te stappen.

Minister Levens deelde tijdens een persconferentie van de regering vrijdag mee, dat Peneux niet kan worden ontheven, omdat hij geen ambtenaar is. Er is een overeenkomst met hem om een aantal taken uit te voeren. “Dat heeft hij keurig gedaan. Hij heeft bijzonder veel werk verricht in de afgelopen 19 maanden, maar hij heeft zijn overeenkomst zelf beëindigd en daar hebben wij gewoon respect voor”, aldus de bewindsvrouw.

Levens meldde, dat er toch een aantal persoonlijke zaken zijn “en er speelt ook een beetje politieke druk. Daar heeft hij niet mee willen omgaan”. Docenten op het IOL hebben de minister een brief geschreven, om duidelijkheid te vragen over de beëindiging van het dienstverband met Peneux als directeur. Peneux werd in januari 2020 via een sollicitatieprocedure aangesteld als directeur, en daarna volgde een arbeidsovereenkomst, die met hem werd  gesloten, na goedkeuring van de toenmalige Raad van Ministers.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRobert Peneux is zelf opgestapt volgens Marie Levens