zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
5
(1)

RK Bisdom 65 jaar op 24 augustus

lees ook ...

Zuid-Korea ziet potentie in verdere samenwerking met Surinam...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een onderhoud gehad met de president van Zuid-Korea, Yoon Suk-Yeol. Deze ontmoeting vond plaats op 19 september 2023 in New York, waar beide staatshoofden deel...

Het Rooms-Katholieke Bisdom Paramaribo bestond op 24 augustus 2023, 65 jaar. Bij de viering van dit bijzonder moment was President Chandrikapersad Santokhi aanwezig in de Sint Petrus en Paulus Basiliek in Paramaribo.

Tijdens de bijzondere dienst ging de bisschop van Paramaribo, monseigneur Karel Choennie, voor in gebed en liet 65 jaar van het bisdom Paramaribo de revue passeren. Vertegenwoordigers van het Comité Christelijke Kerken (CCK), en de Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) waren daarbij aanwezig.

De rooms-katholieke kerk in Suriname werd op 24 augustus 1958 door de paus in Rome verheven tot een zelfstandige kerkgemeenschap onder het gezag van een bisschop. Vanaf dat moment is er sprake van het bisdom Paramaribo als aanduiding van de RK-kerk in ons land. In de afgelopen decennia en daarvoor heeft de kerk op diverse gebieden, in het bijzonder op sociaal maatschappelijk vlak, haar bijdrage geleverd.

De bisschop van Paramaribo drong in zijn boodschap erop aan om elkaar met respect en gelijkheid te behandelen en de onderlinge liefde te vergroten. Het is volgens de geestelijke van eminent belang dat de vrede in Suriname gewaarborgd en gekoesterd wordt. “Wij zijn allen kinderen van één Vader,” gaf de bisschop aan.

President Santokhi feliciteerde alle gelovigen, in het bijzonder leden van het RK-gemeenschap, met het 65- jarig bestaan van het bisdom.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRK Bisdom 65 jaar op 24 augustus