Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Rijweg West Suriname gesloten voor zwaarverkeer boven 4 ton

Geplaatst

op

Singrilanti

Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh die nu het beheer heeft van het district Para besluit per heden de rijweg Zanderij – West Suriname te sluiten voor alle vrachtverkeer boven 4 ton.

Ongeveer 100 meter van de rijweg ligt nabij recreatieoord Wakoeri onder water, door in- en uitstroom van de Singri Lanti kreek.

Volgens de coordinator sectie Suriname Zuid van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Ritesh Moerlie, is er sprake van een 30 centimeter hoge stromingsmassa . Voorlopig kan OWTenC geen actie ondernemen vanwege het  hoeveelheid water in het gebied. Zodra het water gedaald is zal er materiaal worden verwerkt nabij de stroming en zal de mogelijkheid worden bekeken om de in- en uitstroomzijde  op te schonen/uitdiepen.

Nabij Colakreek is het water van de Tawajakoerakreek ook over de oevers geraakt en is het recreatieoord Kinderboerderij binnengedrongen. Volgens Moerlie zijn tentjes/hutten losgeraakt en overige bouwsels van de grond geraakt. De schade is naar zijn zeggen kennelijk groot.

Bron: Comm. Para

1 Reactie
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Timmerman
dinsdag 16 juni 2020 17:37

Wat erg. Regent het zo hard in Suriname?
Groetjes uit België naar iedereen in Suriname en schud geen handen 1.5 meter. Suriname heeft veel werk te verrichtenAdvertentie

Suriname

Nog geen duidelijkheid over ministerskandidaten in Suriname

Geplaatst

op

1240

Het is nog steeds onduidelijk wie de nieuwe ministers posten zullen bekleden. De procureur generaal (PG) heeft een deel van de namen ontvangen voor het starten van een antecedenten onderzoek. Ook zijn er nog geen resultaten gestuurd naar coalitieleider Chan Santhoki.

Er zal beslist worden wie de ministersposten zullen invullen op basis van de bevindingen van de pg. Momenteel komen er principiële bezwaren boven water tegen de ministerskandidaten. De PG moet nog enkele namen ontvangen. Ook de ABOP moet nog enkele namen opsturen. Er moeten nog meer namen worden doorgegeven. De kandidaten van de NPS, Marie Levens (Onderwijs, Wetenschap & Cultuur) en Silvano Tjong-Ahin (Ruimtelijke Ordening & Milieu) zijn intussen al doorgestuurd nadat zij unanieme goedkeuring kregen van het NPS-congres zaterdag.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Suriname..President Chan Santokhi en Vice-President Ronnie Brunswijk treden aan op 16 juli

Geplaatst

op

Img 6609

De verkiezing van de twee functionarissen vindt plaats op maandag 13 juli om 10.00 uur tijdens buitengewone openbare DNA vergadering.

Hoewel er geen tegenkandidaten zijn ingediend, moeten op de vergadering minstens 34 Assembleeleden aanwezig zijn om de president en de vicepresident te kunnen kiezen. De BEP (2 zetels) heeft reeds eerder toegezegd de ondersteuning te zullen geven.
De samenwerkende coalitie heeft 33 zetels.

Na de overdracht van de regeermacht door president Desi Bouterse, volgt een gemotoriseerd defilé van de politie en het Nationaal Leger. De nieuwe president zal geflankeerd door de korpschef en de bevelhebber van het Nationaal Leger de passerende gemotoriseerde eenheden gadeslaan. In een dagorder is aangegeven wie allemaal betrokken zijn bij de organisatie. De komende week vinden er oefeningen plaats. Starnieuws verneemt dat aan de eenheid van het Korps Politie Suriname toegevoegd worden, peletons van de douane, Korps Penitentiaire Ambtenaren, Brandweer en het Korps Beveiliging en Bijstandsdienst.

Culturu.com—–Ferdinand Louis

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen