zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
4.5
(2)

Rijstvelden Nickerie kampen met rattenplaag

lees ook ...

Corruptieonderzoek naar betaling van US$ 7,5 miljoen aan Pan...

De procureur-generaal Garcia Paragsingh heeft een voorlopig onderzoek aangevraagd naar een mogelijke corruptiezaak tegen president Chandrikapersad Santokhi en twee van zijn ministers. Dit verzoek volg...

Nickerie wordt weer geplaagd door ratten. Deze keer is de concentratie in de rijstvelden. Rijstboeren klagen steen en been. Het blijkt een wereldprobleem te zijn, in vooral landbouwgebieden. De aanhoudende regens tot midden dit jaar zijn er debet aan. Onderhoud van de landbouwvelden kon niet optimaal geschieden. LVV maakt zich sterk om dit probleem op te lossen.

 Jamillah Salarbaks, onderdirecteur Landbouw van het ministerie van LVV heeft bevestigd dat er een plaag heerst in Nickerie.  “Deze plaag dient serieus worden aangepakt want als rattenpopulatie zich gaat vermenigvuldigen, kan dit grote schade voor de sector met meebrengen”, zegt de onderdirecteur.

 Door de aanhoudende regens in de vorige seizoenen zijn padievelden niet afgeoogst, en konden ratten zich meer vermenigvuldigen dan normaal. Medewerkers van het ministerie zijn het veld ingetrokken om de schade vast te stellen, terwijl zij ook rijstboeren bijstaan met advies om de rattenpopulatie te bestrijden.

Het advies is de bestrijding gezamenlijk aan te pakken, waardoor de ratten geen veilige haven vinden bij een ander boer. Landbouwers worden ook op het hart gedrukt om binnen de vastgestelde inzaaiperiode te zaaien.

Ook worden de landbouwers gevraagd om binnen de vastgestelde inzaaiperiode in te willen zaaien. Het ministerie werkt eraan om op structurele wijze deze rattenplaag tegen gegaan, en te voorkomen in de toekomst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRijstvelden Nickerie kampen met rattenplaag