dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Rijstboeren Nickerie blij met harde regen

lees ook ...

Drie verdachten aangehouden tijdens Zero Tolerance

Narco en NIU ( Narcotic Intelligence Unit)  hebben in het kader van Zero Tolerance, op 10 mei jongstleden een aanval gepleegd  op een adres in de omgeving van de Duisburglaan te Paramaribo, waar de dr...

De rijstboeren in het district Nickerie zijn blij met de harde regens van de afgelopen dagen. Dit deelde minister Prahlad Sewdien mee aan journalisten voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM), woensdag. Hij merkte op dat door de regen een tot twee pompen zijn uitgeschakeld. De rijstboeren zijn volop bezig met inzaaien, en de regen komt voor hen als een zegen.

Voor de landbouwers in de regio is de situatie echter minder positief. Te veel regen en langdurig staand water op de landbouwgronden leiden tot grote verliezen. De landbouwers hebben lang op regen gewacht, maar de aanhoudende buien bedreigen nu hun gewassen.

Minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Sewdien gaf aan dat er extra machines zijn ingezet om de landbouwgronden zoveel mogelijk te redden van de overvloedige regenval. Zo worden kanalen aangepakt voor betere ontwatering.

“Soms denk je dat je voorbereid bent. Calculaties van vroeger werken niet meer om berekeningen te maken. Er moet nieuw beleid erop losgelaten worden,” aldus de bewindsman.

Hij voegde eraan toe dat dit niet alleen een probleem is waarmee Suriname te kampen heeft, maar dat ook landen in de regio hiermee te maken hebben. Deskundigen, waaronder universiteiten, zijn reeds gestart met onderzoek om beter voorbereid te zijn op verschillende weersomstandigheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRijstboeren Nickerie blij met harde regen