Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wet Surinaamse Kustwacht aangenomen

Geplaatst

op

Met 30 algemene stemmen is afgelopen vrijdag De wet Instelling Kustwacht aangenomen door het parlement. Met de aanname van dit wetsontwerp heeft Suriname, na vier jaar, officieel een Kustwacht.

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken deelde, op vragen van Assembleeleden, mee dat de Kustwacht een civiele rechtshandhaving-organisatie is en dat zij haar taken zal uitvoeren in de territoriale wateren, het continentaal plateau en de exclusieve economische zone. Waar nodig zal ze hulp- en reddingsoperaties uitvoeren en toezicht houden op de naleving van de geldende wettelijke regelingen in het maritiem gebied, een en ander met inachtneming van het internationaal recht.

De wet geeft de Kustwacht Autoriteit tevens de mogelijkheid om aan fonds- en personeelswerving te doen. Daarnaast zou zij indien gewenst ondersteuning van het buitenland kunnen ontvangen.

In de commissie van rapporteurs hadden zitting de leden Silvana Afonsoewa (voorzitter), Krishnakoemarie Mathoera, Rajiv Ramsahai, Ronnie Brunswijk, Glenn Sapoen, Riad Nurmohamed en Celsius Waterberg.

5 Reacties

5 Reacties

 1. Ish

  zaterdag 11 februari 2017 at 15:04

  Rijkswet ???? Is Suriname een koninkrijk ?

 2. Mahinder

  zaterdag 11 februari 2017 at 17:37

  Blijkbaar

 3. Kay

  zaterdag 11 februari 2017 at 22:14

  hoelang of hoever kunnen ze varen als benzine tekort er is. de drugsmensen hebben veel geld voor benzine en snellere boten. Suriname moet meer schepen inzetten en meer doen in de lucht.

 4. Clijd

  zondag 12 februari 2017 at 14:24

  wel een mooie boot. Suriname heeft wel smaak. SLM OOK ZO EEN MOOI VLIEGTUIG.

 5. Koffie de man

  dinsdag 14 februari 2017 at 05:37

  Bouterse doet heel veel voor het land Suriname. hopelijk gaan mensen dat ooit SNAPPEN.
  het klein beetje geld wat binnen komt moet hij zoveel mee doen en toch zijn er mensen zo ondankbaar.
  Bouta na wan echte leider. nu een boot. morgen weer huizen bruggen straten ,ga zo maar door

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen