Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wet Surinaamse Kustwacht aangenomen

Geplaatst

op

Met 30 algemene stemmen is afgelopen vrijdag De wet Instelling Kustwacht aangenomen door het parlement. Met de aanname van dit wetsontwerp heeft Suriname, na vier jaar, officieel een Kustwacht.

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken deelde, op vragen van Assembleeleden, mee dat de Kustwacht een civiele rechtshandhaving-organisatie is en dat zij haar taken zal uitvoeren in de territoriale wateren, het continentaal plateau en de exclusieve economische zone. Waar nodig zal ze hulp- en reddingsoperaties uitvoeren en toezicht houden op de naleving van de geldende wettelijke regelingen in het maritiem gebied, een en ander met inachtneming van het internationaal recht.

De wet geeft de Kustwacht Autoriteit tevens de mogelijkheid om aan fonds- en personeelswerving te doen. Daarnaast zou zij indien gewenst ondersteuning van het buitenland kunnen ontvangen.

In de commissie van rapporteurs hadden zitting de leden Silvana Afonsoewa (voorzitter), Krishnakoemarie Mathoera, Rajiv Ramsahai, Ronnie Brunswijk, Glenn Sapoen, Riad Nurmohamed en Celsius Waterberg.

5 Reacties

5 Reacties

 1. Ish

  zaterdag 11 februari 2017 at 15:04

  Rijkswet ???? Is Suriname een koninkrijk ?

 2. Mahinder

  zaterdag 11 februari 2017 at 17:37

  Blijkbaar

 3. Kay

  zaterdag 11 februari 2017 at 22:14

  hoelang of hoever kunnen ze varen als benzine tekort er is. de drugsmensen hebben veel geld voor benzine en snellere boten. Suriname moet meer schepen inzetten en meer doen in de lucht.

 4. Clijd

  zondag 12 februari 2017 at 14:24

  wel een mooie boot. Suriname heeft wel smaak. SLM OOK ZO EEN MOOI VLIEGTUIG.

 5. Koffie de man

  dinsdag 14 februari 2017 at 05:37

  Bouterse doet heel veel voor het land Suriname. hopelijk gaan mensen dat ooit SNAPPEN.
  het klein beetje geld wat binnen komt moet hij zoveel mee doen en toch zijn er mensen zo ondankbaar.
  Bouta na wan echte leider. nu een boot. morgen weer huizen bruggen straten ,ga zo maar door

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Speler in Surinaamse megadrugszaak vermoord

Geplaatst

op

By

Paramaribo – De eigenaar van het rijstbedrijf in Suriname dat centraal staat in de grootste cocaïnevangst ooit in het land, is vermoord. Zijn lichaam is in Guyana gevonden. Nitender Oemrawsingh verdween na de vangst van 2355 kilo coke.

Dat meldt hetSurinaamse Star Nieuws en wordt bevestigd door de advocaat van Oemrawsingh. Dedrugs waren verstopt in containers met rijst van zijn bedrijf.

Er werd inSuriname al uitgegaan van zijn dood. Oemrawsingh heeft waarschijnlijk moetenboeten voor de vangst of – zo zeggen bronnen van De Telegraaf in Paramaribo –topcriminelen of corrupte connecties van deze criminelen proberen met zijn doodte voorkomen dat meer bekend wordt over de smokkelaars.

De partijrijst met de coke was bestemd voor Europa. Suriname speelt de laatste jaren eensteeds grotere rol bij de smokkel van cocaïne. De drugs uit landen als Colombiaen Peru gaan via het land naar Spanje, Frankrijk en Nederland. Bronnen in dehaven van Paramaribo die deze krant regelmatig tippen over drugsvangsten meldendat er 4850 kilo cocaïne zat in de containers, maar dat er slechts 2344,5 kilois aangegeven.

De corruptieis groot. In mei vorig jaar werden luchthavenmedewerkers vanvliegtuigmaatschappij SLM opgepakt voor de smokkel van cocaïne inbagagecontainers naar Nederland. Nederlandse criminelen zijn nauw betrokken bijde smokkel van coke vanuit het land. Het gaat om leden van motorbendes en ookde ’Mocro-maffia’ zou nauw betrokken zijn bij smokkel.

Zo zou Gerel Palm, een voortvluchtige crimineel dieverdacht wordt van een liquidatie en pogingen daartoe in Nederland, zich inSuriname ophouden. Palm wordt door justitie gezien als een van de belangrijksteschutters van het eveneens voortvluchtige kopstuk van de Mocro-maffia, RidouanTaghi.

Dewaarnemend politiechef, Prade, ligt zwaar onder vuur. Hij zei eerder dat ervier verdachten in beeld waren, maar verzuimde die op te pakken. Eerderonthulde De Telegraaf al dat mensen uit de directe omgeving van president DesiBouterse opdoken in een groot witwasonderzoek in Nederland. Ook een man uitAlmere die eerder verdachte was in de megacocaïnezaak Tidore, dook op in hetonderzoek.

Lees verder

Suriname

Moordenaar schoonmoeder nog steeds voortvluchtig

Geplaatst

op

By

De 51-jarige mevrouw Yvonne Ronowidjojo (RIP)/Foto via Facebook

De politie is nog opzoek naar een 26 jarige man die afgelopen zaterdag een 51 jarige vrouw doodschoot met een jachtgeweer. De dader zou de schoonzoon zijn van het slachtoffer.

De dader woonde op het zelfdeadres van het slachtoffer. Afgelopen zaterdag verscheen de man op het adres meteen jachtgeweer waarna hij gericht schoot op zijn schoonmoeder. Vervolgensvluchtte de dader naar een nabij gelegen bos.

Volgens de politie zou de moordmoeten worden gezocht in de relationele sfeer. Vorige maand zou de dader zijnverhuisd omdat er relatieproblemen waren tussen hem en zijn vrouw.

Lees verder

Meest gelezen