Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wet Surinaamse Kustwacht aangenomen

Geplaatst

op

Met 30 algemene stemmen is afgelopen vrijdag De wet Instelling Kustwacht aangenomen door het parlement. Met de aanname van dit wetsontwerp heeft Suriname, na vier jaar, officieel een Kustwacht.

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken deelde, op vragen van Assembleeleden, mee dat de Kustwacht een civiele rechtshandhaving-organisatie is en dat zij haar taken zal uitvoeren in de territoriale wateren, het continentaal plateau en de exclusieve economische zone. Waar nodig zal ze hulp- en reddingsoperaties uitvoeren en toezicht houden op de naleving van de geldende wettelijke regelingen in het maritiem gebied, een en ander met inachtneming van het internationaal recht.

De wet geeft de Kustwacht Autoriteit tevens de mogelijkheid om aan fonds- en personeelswerving te doen. Daarnaast zou zij indien gewenst ondersteuning van het buitenland kunnen ontvangen.

In de commissie van rapporteurs hadden zitting de leden Silvana Afonsoewa (voorzitter), Krishnakoemarie Mathoera, Rajiv Ramsahai, Ronnie Brunswijk, Glenn Sapoen, Riad Nurmohamed en Celsius Waterberg.

5 Reacties

5 Reacties

 1. Ish

  zaterdag 11 februari 2017 at 15:04

  Rijkswet ???? Is Suriname een koninkrijk ?

 2. Mahinder

  zaterdag 11 februari 2017 at 17:37

  Blijkbaar

 3. Kay

  zaterdag 11 februari 2017 at 22:14

  hoelang of hoever kunnen ze varen als benzine tekort er is. de drugsmensen hebben veel geld voor benzine en snellere boten. Suriname moet meer schepen inzetten en meer doen in de lucht.

 4. Clijd

  zondag 12 februari 2017 at 14:24

  wel een mooie boot. Suriname heeft wel smaak. SLM OOK ZO EEN MOOI VLIEGTUIG.

 5. Koffie de man

  dinsdag 14 februari 2017 at 05:37

  Bouterse doet heel veel voor het land Suriname. hopelijk gaan mensen dat ooit SNAPPEN.
  het klein beetje geld wat binnen komt moet hij zoveel mee doen en toch zijn er mensen zo ondankbaar.
  Bouta na wan echte leider. nu een boot. morgen weer huizen bruggen straten ,ga zo maar door

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |