woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Ricanaumofo bereikt mijlpaal met geasfalteerde weg

lees ook ...

President Santokhi nodigt Chinese bedrijven uit om te invest...

Dalian, een essentiële havenstad en economisch knooppunt van China aan de kust van de provincie Liaoning, verwelkomde de Surinaamse delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi van 1...

Het rijden naar Ricanaumofo wordt binnenkort een stuk aangenamer, aangezien de weg momenteel geasfalteerd wordt. Op zaterdag 24 februari 2024 vond de eerste oplevering van het geasfalteerde weggedeelte in Marowijne plaats, met een toespraak van Marinus Bee MSc. LL.B, de voorzitter van De Nationale Assemblée, voor de aanwezigen.

De parlementsvoorzitter beschouwt het asfalteren van de weg als een belangrijke stap richting duurzame ontwikkeling. Hij benadrukte dat de overheid de nodige randvoorwaarden schept voor ontwikkeling, maar dat het uiteindelijk afhangt van de inzet van de lokale gemeenschap hoe ver die ontwikkeling zal reiken. Met het deel van de weg dat nu geasfalteerd is, waarschuwde hij echter ook voor te hoge snelheden en benadrukte dat de weg bedoeld is om ontwikkeling te stimuleren en geen verkeersongelukken te veroorzaken.

Tijdens de toespraken werd benadrukt dat Ricanaumofo een agrarisch dorp is, maar dat er momenteel een gebrek is aan afzetmogelijkheden voor de lokale producten. Voorzitter Bee verwees de aanwezigen daarom naar de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Parmanand Sewdien, aangezien het ministerie over fondsen beschikt die hierbij kunnen helpen.

Naast de minister van LVV waren ook vicepresident Ronnie Brunswijk, minister Krishna Mathoera van Defensie, en minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken aanwezig, samen met parlementslid Henk Aviankoi, die allen de ceremonie bijwoonden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRicanaumofo bereikt mijlpaal met geasfalteerde weg