zaterdag 27 november 2021
24.8 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

RGD presenteert herstelplan aan regering; focus op verbetering diensten

lees ook ...

Saramacca bereidt zich ook voor op Srefidensi

Op 25 november wanneer Suriname zijn 46-jarige staatkundige onafhankelijkheid herdenkt is er geen sprake van een total lockdown zoals op andere nationale feestdagen tot voor kort het geval was. Het di...

De Regionale Gezondheidsdienst (RGD) focust zich niet alleen op het verbeteren van de diensten, maar ook het imago van de gezondheidsinstelling. “Wij gaan focussen op meer inkomsten voor de gezondheidsdienst en bezuinigen waar nodig, zodat wij tenslotte niet meer hoeven te rennen naar de minister van Financiën en Planning voor subsidie”, zegt Fayaz Sharman, voorzitter van het stichtingsbestuur bij de RGD. 

Hij heeft dit duidelijk gemaakt tijdens de presentatie van een herstelplan aan een regeringsdelegatie. Het gezond maken van de RGD geniet hoge prioriteit bij de regering en de leiding van de gezondheidsinstelling. Om de regering inzicht te geven in de stand van zaken en activiteiten die in het kader van de gezondmaking worden uitgevoerd, heeft er een breedvoerige deliberatie plaatsgevonden.

Sharman gaf verder aan dat er ook is gesproken over ontwikkelingsprojecten. President Santokhi had de RGD op 16 april de opdracht gegeven om een herstelplan te presenteren om de instelling weer gezond te maken. De intentie van het herstelplan is om de knelpunten van de RGD structureel aan te pakken.

Bij deze meeting waren de RGD-leiding en het stichtingsbestuur, minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), volksgezondheidsminister Amar Ramadhin en de minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing aanwezig.

RGD is een gezondheidsinstelling, die belast is met de primaire gezondheidszorg in de kustvlakte. Minister Amar Ramadhin is zeer content met de presentatie van het herstelplan. De RGD en het ministerie van Volksgezondheid gaan nu collectief de gezonde discussie inzetten om te kijken waar het plan verscherpt moet worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRGD presenteert herstelplan aan regering; focus op verbetering diensten