donderdag 1 juni 2023
26.1 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
4
(1)

RGD-polikliniek Koewarasan in brand gevlogen

lees ook ...

Dc Nerkust: The late Sham Binda is replaced by Grachelle Slu...

The media had previously projected that Grachelle Sluisdom would succeed Sham Binda in the National Assembly (DNA), not Professor Ryan Nannan. This was confirmed to the media by Mike Nerkust, who is s...

Een zware tegenslag was het zondag voor de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), want de polikliniek te Koewarasan is in brand gevlogen. De bovenste verdieping van de poli is volledig afgebrand. De brandweer is ter plekke bezig geweest met bluswerkzaamheden. De oorzaak is vooralsnog onbekend. Boven in het pand was de dokterswoning gevestigd, welke niet meer operationeel was.

Een terneergeslagen voorzitter van het stichtingsbestuur, Fayaz Sharman, zegt dat het gebouw voor negentig procent is afgebrand. De voorzitter is op locatie geweest om de schade op te nemen. Hij benadrukt dat de dienstverlening gegarandeerd blijft. “De dienstverlening komt niet in gevaar. Cliënten kunnen bij andere RGD-poliklinieken in het ressort terecht voor consultatie en medische zorg”, zegt Sharman.

Eerder dit jaar heeft president Chandrikapersad Santokhi de symbolische aanzet gedaan tot afbouw van het RGD-centrum op dezelfde locatie. Met de aannemer is er een spoed beraadslaging geweest om de werkzaamheden te bespoedigen. De mogelijkheid bestaat er dat het gebouw midden december, zo niet januari 2022 wordt opgeleverd.

De RGD is een gezondheidsinstelling die belast is met de primaire gezondheidszorg in de kustvlakte. Terwijl de RGD bezig is met het gezond maken van de organisatie, krijgt het te maken met deze zware tegenslag.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRGD-polikliniek Koewarasan in brand gevlogen