woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

RGD-leiding informeert president over stand van zaken

lees ook ...

Social Army krijgt steun van president Santokhi

President Chandrikapersad Santokhi heeft zijn steun uitgesproken voor de organisatie Social Army, die op 26 maart een leuke dag heeft georganiseerd voor kinderen. Tijdens zijn bezoek aan het evenement...

President Chandrikapersad Santokhi is gisteren door de leiding van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) ingelicht over de stand van zaken bij deze gezondheidsinstelling. Waarnemend RGD-directeur, Nishita Gajadin, vertelt dat de zorgpunten van de instelling zijn gedeeld met de leiding. “De aanhoudende coronapandemie is een uitdaging om reguliere zorg aan te bieden en ook het ontbreken van financiële middelen,” geeft de RGD-topvrouw aan.

President Santokhi heeft de RGD de opdracht gegeven om een herstelplan te presenteren om de instelling weer gezond te maken. De directeur zal op korte termijn een nieuw beleidsplan presenteren aan de regering om de knelpunten van de RGD structureel aan te pakken. “Wij hopen dat wij de zorgsector op eerste lijn niveau kunnen verbeteren en ons personeel de nodige waardering kunnen geven met ondersteuning van de regering”, zegt directeur Gajadin.

Voorzitter Fayaz Sharman van het RGD-stichtingsbestuur geeft aan dat er binnen twee maanden een vervolggesprek zal zijn met de president. “Wij zijn bezig met een grondige evaluatie. De RGD moet zich kunnen plaatsen in een rol waarbij de instelling niet afhankelijk is van de regering”, zegt de voorzitter.

Verder zegt hij dat het accent van hervormingen binnen de RGD zal zijn om de organisatie uit de rode cijfers te halen. De RGD is een gezondheidsinstelling, die belast is met de primaire gezondheidszorg in de kustvlakte. Het gezond maken van de RGD geniet hoge prioriteit bij de regering en de leiding van de gezondheidsinstelling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRGD-leiding informeert president over stand van zaken