donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(1)

RGD-directie streeft naar dialoog met vakbond, veroordeelt recente acties

lees ook ...

Leerlingen Speciaal Onderwijs Tambaredjo doen agrarische ken...

Op 15 juli kregen bijna 30 leerlingen van het Speciaal Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs (SO/VSO) Tambaredjo uit Saramacca de kans om agrarische kennis op te doen tijdens een educatieve dagto...

De directie van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) staat voor openheid, samenwerking en het welzijn van haar gewaardeerde medewerkers en de gemeenschap die zij bedient. Recentelijk zijn vakbondsacties afgekondigd door de Bond van Personeel van de Regionale Gezondheidsdienst (BPRGD), zonder voorafgaande formele kennisgeving aan de organisatie.

Hoewel dit verrassend overkwam, benadrukt de directie haar voortdurende vastberadenheid om in dialoog te treden. De intentie is om samen met de BPRGD constructieve oplossingen te vinden voor de vraagstukken en kwesties die nog moeten worden aangepakt in de cao van 2023.

De directie heeft nooit afstand genomen van het pad van dialoog en heeft onlangs zelfs een brief gestuurd naar de medewerkers om hen op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de cao-onderhandelingen en andere personeelsaangelegenheden.

De directie gelooft dat het respectvol is om alle mogelijkheden te onderzoeken en te streven naar consensus. Aangezien er nog steeds gesprekken gaande zijn tussen de directie en BPRGD, bestaat er geen conflict of geschil. Daarom moeten de afgekondigde vakbondsacties als ongegrond en illegaal worden beschouwd en kunnen deze niet worden getolereerd.

Recente incidenten op het hoofdkantoor van de RGD worden ten strengste afgekeurd. Hierbij is de veiligheid van zowel de directieleden als leden van het stichtingsbestuur in gevaar gebracht. Betreurenswaardig is dat leden van de BPRGD tot acties zijn overgegaan die hebben geleid tot deze escalatie. De directie verwacht dat de medewerkers tijdens werktijden normaal op hun werkplek aanwezig zijn om hun taken uit te voeren.

De RGD-directie roept alle medewerkers op om het werk te hervatten en benadrukt het belang van een constructieve dialoog met de BPRGD om tot oplossingen te komen. Aan eenieder wordt gevraagd om kalmte en rust te bewaren, terwijl er samen wordt gestreefd naar het welzijn van de organisatie en de gemeenschap die zij bedient.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRGD-directie streeft naar dialoog met vakbond, veroordeelt recente acties