maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
4
(1)

RGD-directie naar groene tafel

lees ook ...

NPS-voorzitter Rusland ontkent betrokkenheid bij Pan America...

De voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, die voorheen als staatsadviseur diende, heeft verklaard dat hij op geen enkele manier betrokken was bij het Pan...

De directie van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is naar de groene tafel gestapt voor de Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA). Ondanks twee uitnodigingen om te praten over het wensenpakket, zijn de artsen weggebleven. Er was wel afgemeld, omdat het bestuur vond dat zij het bod op schrift wilden. De rechtszaak dient maandag 21 november.

Daarna werd op aangeven van president Santokhi een clusterteam van ministers gevraagd de VRA uit te nodigen, om het voorstel vanuit de RGD te bespreken. Het clusterteam bestaat uit de ministers van Volksgezondheid, Arbeid en Buitenlandse Zaken en Internationaal Business en Internationale samenwerking (BIBIS).

De VRA heeft besloten ook niet op die uitnodiging in te gaan. De VRA eist een looncorrectie van 50% over het dienstjaar 2022, welke volgens de minister van Volksgezondheid niet te dragen is door de RGD. Na evaluatie van de afgelopen dagen is gebleken dat het gehanteerd actiemodel van de VRA geen noemenswaardige stagnering van de dienstverlening heeft veroorzaakt. Dat is gelegen aan de artsen die ondanks de aangekondigde acties normaal hun werk hebben verricht.

De groep werd ondersteund door enkele oproepartsen. Het actiemodel houdt in dat de artsen werken van 08:00 tot 10:00 uur, terwijl er geen middagdiensten gedaan worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRGD-directie naar groene tafel