donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

RGD-artsen in actie, omdat uitbetaling uitblijft

lees ook ...

VSB roept op geen deuren te sluiten tijdens protest

Activisten, die van plan zijn om op 24 maart weer acties te voeren, hebben het bedrijfsleven geadviseerd de deuren te sluiten. Het bestuur van de Vereniging Surinaamse Bedrijfsleven (VSB) roept op tot...

De Vereniging van RGD-artsen (VRA) is woensdag in actie gegaan, en voeren  slechts een deel van hun werkzaamheden uit, omdat de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) afspraken met hen over betalingen niet is nagekomen. Ondertussen heeft de RGD gereageerd via  de onderdirecteur.

“De wil is aanwezig, maar gezien de financiële positie van het bedrijf kunnen we nog niet over gaan tot betaling van de overeengekomen zaken.” is de reactie van Nishita Gajadin, directeur van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) op de actie van de artsen. Gajadin meldt dat de dienstverlening van de poliklinieken  niet volledig is stopgezet. Een deel van de artsen is niet in actie, en het overig medisch personeel is nog ter beschikking.

Zij geeft toe dat de artsen recht hebben op de uitbetalingen, maar haast zich om toe te voegen, dat de organisatie afhankelijk is van de financiële ondersteuning vanuit het ministerie van Volksgezondheid. Hiervan is de VRA op de hoogte.

De organisatie heeft een belangrijke rol in de strijd tegen covid-19,  hierop rekent de gemeenschap ten allen tijde. Daarom hoopt de leiding van de RGD, dat partijen samen een middenpad kiezen om te komen tot oplossing van dit probleem.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRGD-artsen in actie, omdat uitbetaling uitblijft