vrijdag 2 juni 2023
28.1 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
0
(0)

Reza Madhar wint schrijfwedstrijd Sori Yu Talenti

lees ook ...

Politie voert snelheidscontroles uit

Een gemengd politie team van Regio Midden heeft in samenwerking met de afdeling busdienst van het Ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) roadblocks en snelheidscontroles uitgevoerd in...

Reza Madhar heeft met ‘Snik in de nacht’ de hoofdprijs van de Clark Accord Sori Yu Talenti-schrijfwedstrijd gewonnen. Hij voelde zich daarbij  “Amazing en onverwacht”. Zo omschrijft hij zijn gevoel  nadat ‘Snik in de nacht’  tot het beste verhaal werd uitgeroepen. Madhar ontving hiermee de Clark Accord Award  hoofdprijs van SRD. 5000,- en ook andere prijzen.

Zes jaar geleden schreef hij het verhaal. Hij bracht veranderingen  aan en paste het verhaal  aan naar de huidige coronapandemie tijdgeest voor de schrijfwedstrijd.

“Het verhaal heb ik geschreven naar het perspectief van iemand die eigenlijk blij was dat hij niet met mensen om hoeft te gaan en thuis kan blijven”, legt Madhar uit. De winnaar is  een grote liefhebber van literatuur. Het is de derde keer dat hij  meedeed.

De jury, bestaande uit een gemêleerd gezelschap van schrijvers, vrienden en de uitgeverij van Clark Accord, waaronder Hilli Arduin, Karin Lachmising, Rebecca Wilson uit Nederland en Anousha Nzume uit de Verenigde Staten, had het niet gemakkelijk met de samenstelling van de top drie. De tweede prijs ging naar Ayesha de Rooy, zij schreef een spook realistisch verhaal, en de derde werd het non-fictief verhaal van Negesti Bruce.

Arduin maakte de  winnaars bekend. Zij  stimuleerde alle inzenders om te blijven oefenen en het schrijftalent te blijven professionaliseren. Als schrijfster en jurylid was ze zelf erg onder de indruk van de inzendingen. De uiteindelijke beslissing voor de top drie werd genomen door hoofdjury Astrid Roemer. Er zijn  binnen de 21 finalisten veel sterke verhalen. Daarom  zal de Clark Accord Foundation (CAF) ertoe overgaan om de verhalen te bundelen. De schrijvers zullen eerst een schrijfworkshop volgen  en daarna  hun manuscript bijwerken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameReza Madhar wint schrijfwedstrijd Sori Yu Talenti