zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
5
(1)

Reyme pleit voor dienstplicht

lees ook ...

SPWE training voor marktventers Leiding 11A

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) is in samenwerking met de stichting Agrarische Ontwikkeling Leidingen en Omstreken (AOLO) gestart met de ‘Basic entrepreneurship, Food Packaging and labell...

Steven Reyme, A20-voorzitter erkent dat de gemeenschap te kampen heeft met verval van normen en waarden en dat de overheid dit moet aanpakken. Jongeren die niet meer naar school willen, moeten de juiste begeleiding krijgen. Hij ziet herinvoering van de dienstplicht als een deel van de oplossing, indien dit op de juiste manier wordt toegepast.

Reyme zegt dat het verval niet alleen komt door het gedrag van leiders, maar dat de media ook een bijdrage levert hieraan. Social media, de televisie en andere bronnen schotelen de jeugd veel negativiteit voor. Er is geen controle meer daarover vanuit de overheid, en daarom presenteert de media veel geweld en ander moreel verval.

De A-20 leider roept de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) op om te screenen wat de media presenteert. Hij pleit ervoor dat het ministerie van Sport- en Jeugdzaken of een directoraat daarvan met een goed budget weer in het leven wordt geroepen, zodat jongeren positief kunnen worden beziggehouden via programma’s per buurt. Hij is niet te spreken, dat men niet inziet hoe dit ook plezierig kan zijn voor de jeugd.

Ook heeft Reyme de indruk, dat politici zich eerder bezighouden met wat zij voor zichzelf gedaan kunnen krijgen, dan met hun eigenlijke taak. Men moet volgens  hem  naar dienstbaar leiderschap. A-20 roept jongeren op te kiezen voor nieuwe leiders, zodat er ander beleid kan worden gemaakt.

Bron: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameReyme pleit voor dienstplicht