woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
0
(0)

Revitalisering van Surinaamse woningbouw: nieuwe initiatieven en programma’s

lees ook ...

AWJ rondt bijscholingsproject Covid-19′ af met Elektro...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft met de afronding van de vaktraining 'Electro-Huisinstallatie' het project 'Om- en bijscholing van werkzoekenden die tijdens de C...

Sinds minister Riad Nurmohamed aantrad bij het ministerie van Openbare Werken, kreeg het opdracht om bestaande woningbouwinitiatieven te onderzoeken. Er werd zorgvuldig geselecteerd welke gebieden geschikt waren voor verkaveling, met een sterke nadruk op transparantie, naleving van wettelijke regels en technische voorwaarden. Deze inspanningen, in samenwerking met Grondbeleid en Bosbeheer, legden de basis voor het Landelijk Woningbouw Programma (LWBP) en de monitoring ervan.

Een inventarisatie van alle verkavelingsprojecten bracht aan het licht dat bijna alle projecten verwaarloosd waren. Velen bevonden zich in bosrijke gebieden, sommige waren overstroomd, en er ontbrak essentiële infrastructuur zoals elektriciteit en waterleiding. Dit resulteerde in aanzienlijk kapitaalverlies, met miljoenen dollars die verloren gingen. Bovendien ontbraken essentiële documenten zoals verkavelingsvergunningen en contracten, terwijl aannemers failliet gingen zonder adequate administratie.

De huidige regering heeft duidelijke eisen gesteld om het LWBP succesvol te implementeren, inclusief strikte naleving van de comptabiliteitswet en volledige transparantie bij aanbestedingen en contracten.

Parallel aan het LWBP is ook het Affordable Housing Program (AHP) gestart, dat gezinnen de kans biedt om betaalbare huizen te verkrijgen. Dit programma is al gelanceerd op verschillende locaties, met de mogelijkheid van 100% financiering en hypotheekopties die afhankelijk zijn van het gezamenlijk inkomen van aanvragers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRevitalisering van Surinaamse woningbouw: nieuwe initiatieven en programma's