woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Retentie Dollars Toegewezen

lees ook ...

AmCham Suriname met nieuwe voorzitter richt zich op financie...

Op 25 mei heeft de overdracht van het voorzitterschap van AmCham Suriname plaatsgevonden. Tijdens deze gelegenheid heeft Eugene Profijt de voorzittershamer overgedragen aan Anushka Sonai. Met het aanb...

Gisteren werden er voor de tweede keer door de handelsbanken retentiedollars verkocht aan importeurs voor noodzakelijke importen. De retentieregeling houdt in dat exporteurs verplicht zijn100% van hun exportopbrengsten naar Suriname terug te brengen en dat ze 30% daarvan moeten verkopen aan de Centrale Bank van Suriname tegen de koers van 16,30. Exporteurs van rijst en hout houden zich nu ook grotendeels aan de afdracht plicht.  De goudsector levert de grootste bijdrage vanwege het feit dat goud het belangrijkste exportproduct is.

Lokale ondernemers willen graag in aanmerking komen voor deze dollars voor de import van grondstoffen en hulpmiddelen voor de lokale productie. De dollars worden alleen beschikbaar gesteld voor noodzakelijke importen. Maandelijks is er voor de import van medicijnen ongeveer USD 1 miljoen nodig en voor de import van basisgoederen om en bij  USD 1,5 miljoen.

De tweede toewijzing van retentiedollars, bestemd voor de invoer van medicijnen, basisgoederen en brandstof, heeft plaatsgevonden op dinsdag 11 mei 2021. De dollars worden beschikbaar gesteld tegen de koers van SRD 16,30 voor de Amerikaanse dollar. De tweede toewijzing ziet er als volgt uit: voor de import van medicijnen USD 0,75 miljoen, voor de import van basisgoederen USD 1,6 miljoen, voor de import van brandstof USD 7,5 miljoen en voor de toevoeging aan de internationale reserve van de Centrale Bank van Suriname USD 2,1 miljoen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRetentie Dollars Toegewezen