dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

Resultaat onderzoek acceptatie covid-19 vaccin onder de bevolking

lees ook ...

Politiepost Boskamp gerenoveerd

De hulppost van de politie in het Vissersdorp Boskamp te Coppenamepunt in het district Saramacca, werd op vrijdag 17 maart jongstleden heropend in aan-wezigheid van de waarnemend Korpschef, Commissari...

De Faculteit der Medische Wetenschappen (FMeW) heeft in voorbereiding van de covid-19 vaccinatiecampagne een onderzoek verricht naar wat Surinamers denken over het covid-19 vaccine. Daarnaast is er ook onderzocht of er een verschil in mening bestaat tussen 60-plussers en verpleegkundigen over dit vaccine in vergelijking tot de anderen. De resultaten van het onderzoek werden op vrijdag 15 januari overhandigd aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. De presentatie van de onderzoeksresultaten werd gehouden door Epidemioloog Ingrid Krishnadath.

Aan het onderzoek namen in totaal 2.330 personen digitaal deel, waarvan het overgrote deel bestond uit hooggeschoolde werkende jonge volwassenen. De groep zestigplussers en gezondheidswerkers telden respectievelijk 352 om 351deelnemers. 2% van de respondenten bleek eens zelf besmet te zijn met het virus en 67.8% kent persoonlijk iemand die de ziekte heeft gehad, daarnaast herkende meer dan de helft de covid-19 symptomen.

Uit het onderzoek bleek ook dat 26.8% bereid is zich direct te laten vaccineren. Binnen de groep respondenten gaf een deel aan dat zij na even wachten zich eventueel wel zouden laten vaccineren waardoor het percentage opliep naar 58.5%. 24.9% van de respondenten weigeren het vaccin. Het resterend deel gaf aan dat zij niet weten of zij gevaccineerd willen worden.

De groep van personen die niet gevaccineerd wenst te worden gaf als belangrijkste reden op: gebrek aan informatie. Men wil liever op natuurlijke wijze weerstand opbouwen dan door een vaccin. Bij evaluatie bleek dat men te weinig over het vaccin weet en vindt dat het te snel ontwikkeld is, waardoor er ernstige bijeffecten kunnen optreden. Tevens werd er door de deelnemers benadrukt dat er duidelijke informatie nodig is vanuit officiële instantie zoals het ministerie van Volksgezondheid en de Pan American Health Organization (PAHO.

Minister Ramadhin stelde dat het gebruik van natuurlijke kruiden naast de westerse geneeskunde ook toepasselijk is en dat bij gebruik van deze geneeskrachtige kruiden het immuunsysteem wordt versterkt,  waardoor de symptomen van het virus mild tot matig ervaren worden. De minister was desondanks toch van mening dat het zich laten vaccineren het antwoord is op het tegengaan van de covid-19 pandemie.  Er zal vanuit het ministerie een grootscheepse communicatie-campagne worden gevoerd in verband met de covid-vaccins.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameResultaat onderzoek acceptatie covid-19 vaccin onder de bevolking