dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Ressortsraad Para-Zuid overhandigen beleidsplannen aan Districtraad Para

lees ook ...

Hoopvolle handreiking Actiegroep Slavernijmonument naar NCS ...

Geïnitieerd door het Nationaal Comite Slavernijverleden (NCS) is er een ontmoeting en overleg geweest tussen de Actiegroep Slavernijmonument onder leiding van Iwan Wijngaarde, de opdrachtgever van het...

De ressortsraad(RR) van Para-Zuid heeft vrijdag op 19 februari het ressortsplan voor het dienstjaar 2022 overhandigd aan de districtsraad van Para. In het ressortsplan zijn de beleidsopties die de RR  graag uitgevoerd wil zien in dit bestuursgebied, opgenomen. In het resortsplan is ook opgenomen wat er prioriteit geniet. Het parlementslid Ramon Koedemoesoe en Districtscommissaris Marlene Joden waren bij de overhandiging aanwezig.

Eerder waren er besprekingen geweest met vertegenwoordigers van belangengroepen en bewoners van het bestuursressort over hun noden en wensen, zodat deze ook konden worden meegenomen in het ressortsplan. Dit alles is een jaarlijks terugkerend proces dat bij de Wet Regionale Organen (WRO) is vastgesteld. Bij de zittingen werden alle COVID-19 voorzorgsmaatregelen in acht genomen.

De ressortsraden van Para-Noord, Para-Oost, Carolina en Bigi Poika van het bestuursressort Para-Zuid zullen na het houden van hun hoorzittingen, hun plannen nog voor eind februari indienen. Vervolgens zal de districtsraad conform artikel 52 lid 1 van de WRO, vanuit de ressortplannen, een samengesteld districtsplan maken en indienen bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRessortsraad Para-Zuid overhandigen beleidsplannen aan Districtraad Para