zaterdag 27 februari 2021
26.1C
Paramaribo
3.3C
Amsterdam
0
(0)

Ressortsraad Para-Zuid overhandigen beleidsplannen aan Districtraad Para

lees ook ...

Santokhi: Regering bestuurt Suriname zonder te lenen

De regering heeft vanaf haar aantreden maatregelen getroffen om de financieel economische situatie in het land goed onder controle te krijgen. Door de interne financiële huishouding in orde te krijgen...

De ressortsraad(RR) van Para-Zuid heeft vrijdag op 19 februari het ressortsplan voor het dienstjaar 2022 overhandigd aan de districtsraad van Para. In het ressortsplan zijn de beleidsopties die de RR graag uitgevoerd wil zien in dit bestuursgebied, opgenomen. In het resortsplan is ook opgenomen wat er prioriteit geniet. Het parlementslid Ramon Koedemoesoe en Districtscommissaris Marlene Joden waren bij de overhandiging aanwezig.

Eerder waren er besprekingen geweest met vertegenwoordigers van belangengroepen en bewoners van het bestuursressort over hun noden en wensen, zodat deze ook konden worden meegenomen in het ressortsplan. Dit alles is een jaarlijks terugkerend proces dat bij de Wet Regionale Organen (WRO) is vastgesteld. Bij de zittingen werden alle COVID-19 voorzorgsmaatregelen in acht genomen.

De ressortsraden van Para-Noord, Para-Oost, Carolina en Bigi Poika van het bestuursressort Para-Zuid zullen na het houden van hun hoorzittingen, hun plannen nog voor eind februari indienen. Vervolgens zal de districtsraad conform artikel 52 lid 1 van de WRO, vanuit de ressortplannen, een samengesteld districtsplan maken en indienen bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRessortsraad Para-Zuid overhandigen beleidsplannen aan Districtraad Para