zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(1)

Ressortraadsleden Rainville bespreken problemen met minister Amoksi

lees ook ...

Santokhi: “Surinaamse economie op de goede weg om weer...

President Chandrikapersad Santokhi heeft in De Nationale Assemblee gesproken over de koersontwikkeling en de financieel-economische hervormingen die nodig waren om de Surinaamse economie te transforme...

De ressortraadsleden (rr-leden) van het ressort Rainville kampen met diverse problemen in het ressort. Op zoek naar een oplossing waren zij op bezoek bij minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol). De buurt kampt onder andere met geluidsoverlast en vele gevallen van illegale feesten. Verder vinden er hier en daar ook berovingen plaats.

Julia Weerwind, voorzitter rr-leden Rainville gaf aan dat zij ook bezorgd is, om het gedrag van de jongeren in de buurt. Op diverse hoeken van straten, zijn hangjongeren te vinden. Verder wordt er ook drugs verkocht en ter plekke gebruikt. “Er komen verschillende klachten vanuit de buurtbewoners. Vele van deze klachten zijn eerder ingediend bij de Districtscommissaris en de politie van het politiebureau Geyersvlijt.”

Ondervoorzitter Ratna Kaliar haalde aan dat klachten indienen bij de politie geen successen oplevert. Ze zegt verder dat er vaak niet wordt opgenomen wanneer de burger opbelt. “Indien men wel opneemt, wordt het probleem niet aangepakt. Tegenwoordig wilt men nauwelijks nog aangiftes doen bij de politie, omdat men vindt dat je lang moet wachten, voordat men jou te woord staat. Daarnaast worden zaken niet in behandeling genomen.”

Volgens Harold Woerd die ook rr-lid is, wordt de burger steeds van het kastje naar de muur gestuurd. Naar zijn zeggen, zorgt de opstelling van de politie voor een kloof tussen burger en politie.

Minister Amoksi gaf aan, blij te zijn, met het bezoek van de Ressortraadsleden. Hij belooft een brief te sturen naar Korpschef Roberto Prade, zodat de zaken aangepakt kunnen worden.

De bewindsman voegde verder eraan toe dat er anders verwacht wordt van de politie, omdat die er is om de gemeenschap te dienen. Hij drukte de bewoners op het hart, niet moedeloos te raken en toch in contact te blijven met de politie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRessortraadsleden Rainville bespreken problemen met minister Amoksi