maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
3
(2)

Residenties granmans worden aangepakt; US$ 20.000 beschikbaar

lees ook ...

Op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) worden de nodige voorbereidingen getroffen voor het opzetten van compleet nieuwe residenties voor de granmans in het binnenland. Met de Chinese ambassadeur werd er in december vorig jaar een overeenkomst getekend voor het opzetten van nieuwe woningen voor de gezagsdragers in het binnenland.

Een bedrag van US$ 20.000 is door de Chinese ambassade gedoneerd om een aanvang te maken met de onderkomens van de hoogste autoriteiten in het traditionele bestuur bij de Saramaccaners, Matuariërs en de Kwinti’s. Vanuit de gemeenschappen in het binnenland wordt er ook een bijdrage geleverd.

ROS-minister Gracia Emanuël vindt dat hiermee de mensen worden aangewakkerd om hun ontwikkeling zelf ter hand te nemen. Het is volgens haar niet de bedoeling dat alles aan anderen wordt overgelaten. “De ontwikkeling van elke gemeenschap waar ook ter wereld is een gedeelde verantwoordelijkheid van de betrokkenen zelf en actoren daarbuiten,” zei de bewindsvrouw.

Er zijn intussen door administratieve tussenkomst van het Fonds Ontwikkeling Binnenland (FOB) bouwmaterialen aangeschaft en via Atjoni op de boot gezet voor transport naar Asidonhopo. Deze materialen zijn bestemd voor het aanleggen van de fundering. Binnenkort zullen de bouwtechnische medewerkers van ROS de lijnen verder uitzetten om ook een aanvang te maken bij de Matuariërs en Kwinti’s.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameResidenties granmans worden aangepakt; US$ 20.000 beschikbaar