woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
2.3
(3)

Reshma Mangre wil een week langer vakantie vanwege Covid

lees ook ...

Politiebond pakt rancune tegen Hellings en Gentle juridisch ...

van Hellings en Gentle zodanig aanpakken, dat de samenleving “dyugu-dyugu” wordt bespaard. De zaak wordt juridisch aangevochten. Internationale organisaties zullen worden aangeschreven om hen te infor...

De Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) en de Bond van Leraren (BvL) zijn geen voorstander van het openen van de scholen op vrijdag 07 januari 2022. Eerder had de medisch directeur van het Mungra Medisch Centrum (MMC), Djotish Jaggernath, gepleit voor het uitstellen van de herstart van de scholen met tenminste een week.

Vanwege het intreden van de vijfde COVID-golf in Suriname en de hoge mate van besmettingen, vinden velen het niet raadzaam dat de scholen morgen aanvangen. Echter, het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) wil daarvan niet afwijken en gaat morgen het onderwijs hervatten met het tweede kwartaal. De Raad van Ministers heeft besloten de schooldeuren niet te sluiten, ondanks de explosieve toename in het aantal COVID-19-besmettingen.

Reshma Mangre, BVL en Als voorzitter zegt daarvan, “de bond is geen voorstander om bij elke stijging de schooldeuren te sluiten, maar als ons land op dagbasis richting de 1000 besmettingen gaat, moet wel afgevraagd worden als het openen dan wel openhouden raadzaam is”, zegt Mangre. Zij zegt dat zeker ook rekening gehouden moet worden met het feit dat de vaccinatiegraad onder leerkrachten gering is.

Mangre adviseert om de start met alvast een week uit te stellen. Zij meent dat aan de hand van de ontwikkelingen de komende dagen er een beter besluit genomen kan worden. Zij vreest dat als de scholen toch vrijdag starten, veel ouders uit voorzorg hun kinderen thuis zullen houden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameReshma Mangre wil een week langer vakantie vanwege Covid