maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Republic Bank Suriname sponsort vier studenten voor opleidingen aan PTC

lees ook ...

Opening zonnepanelenpark op Alliance: nieuwe stap naar duurz...

Op Alliance is dit jaar, na Poeketie en Brownsweg, ook een nieuw zonnepanelenpark in gebruik genomen. Waarnemend president Ronnie Brunswijk activeerde de faciliteit op vrijdag 14 juni 2024 met een dru...

Republic Bank Suriname gaat vier studenten sponsoren voor bacheloropleidingen aan het Polytechnic College (PTC) Suriname, startend in het collegejaar 2024-2025. Het betreft de opleidingen Informatie & Communicatie Technologie en Elektrotechniek. Deze sponsoring, met een totale waarde van US$ 24.000 over een periode van vier jaar, draagt bij aan Sustainable Development Goal (SDG) #1: Geen Armoede.

Het contract voor deze samenwerking is ondertekend door Margerie Telgt, waarnemend directeur van PTC Suriname. Deze samenwerking maakt deel uit van het sociaal-maatschappelijke programma van Republic Bank Suriname, geadopteerd van de moedermaatschappij Republic Financial Holdings Limited, genaamd “The Power to Make A Difference.” Een van de focusgebieden van dit programma, “The Power to Learn,” richt zich op jeugdontwikkeling door middel van onderwijs, cultuur en kunst, en sluit perfect aan bij de doelstellingen van zowel Republic Bank (Suriname) als N.V. PTC.

“Door onder andere educatie krijgen jongeren de kans om zichzelf en hun families uit de armoede te tillen,” zei Brian Alleyne, de Managing Director van Republic Bank Suriname, trots na de ondertekening van de overeenkomst.

Potentiële studenten van het Polytechnic College Suriname kunnen binnenkort een oproep verwachten voor het aanvragen van een van de scholarships, aldus Republic Bank Suriname.

Het “Power to Make a Difference” programma van Republic Bank is een jaarlijks terugkerend initiatief dat niet alleen in Suriname wordt uitgevoerd, maar ook in andere landen waar de bank actief is, zoals Anguilla, Barbados, British Virgin Islands, Cayman Islands, Dominica, Ghana, Grenada, Guyana, St. Kitts & Nevis, St. Lucia, Sint Maarten, St. Vincent & the Grenadines en Trinidad & Tobago.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRepublic Bank Suriname sponsort vier studenten voor opleidingen aan PTC