Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Republic Bank in Suriname doneert US$ 100.000 aan Volksgezondheid

Geplaatst

op

De Republic Bank Suriname Levert Een Bijdrage Aan Het Ministerie Van Volksgezondheid In Verband Met De Covid 19 Pandemie. Foto Nii

Het ministerie van Volksgezondheid heeft van de Republic Bank persoonlijke beschermingsmiddelen en testmiddelen ontvangen. Deze donatie is in verband met het indammen van de COVID-19-pandemie. De middelen zijn bestemd voor het Centraal Laboratorium van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en ingekocht door het bedrijf Intermed. De totale waarde van de middelen bedraagt US$ 100.000.

De directeur van de Republic Bank Montague Mc Leod gaf aan dat deze donatie onderdeel is van het programma “Power to make difference”. Republic Bank levert middels dit programma in alle landen waarin zij opereert een bijdrage om het COVID-19-virus tegen te gaan. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid gaf namens de regering aan dankbaar te zijn met deze geste, zodat het COVID-19-virus zich tot een minimum kan beperken.

De schenking heeft gisteren plaatsgevonden op het ministerie van Volksgezondheid. “Namens het Centraal Laboratorium en het BOG zijn wij u heel dankbaar en kunnen wij onze testcapaciteit vergoten”, zei BOG-directeur Minouche Bromet.

De bankdirecteur gaf verder aan dat de minister altijd een beroep op de bank mag doen. De leiding zal nagaan in hoeverre zij een bijdrage kunnen leveren.

Culturu.com

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Suriname noteert 12e COVID-19-geval

Geplaatst

op

Breaking News

In Suriname is de twaalfde positieve case van COVID-19 gemeld. Het zou gaan om een werker uit de Surinaamse goudvelden. Het nieuws is zojuist geplaatst op de COVID-19-website.

De man is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Albina, deelt het ministerie van Volksgezondheid mee. 

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Regering: Waarnemers OAS en Caricom blijven langer in Suriname

Geplaatst

op

Unnamed (2)

De regering van Suriname heeft laten weten dat de waarnemers van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en de Caricom langer in Suriname zullen blijven. Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft vandaag de mededeling ontvangen.

Het langer blijven heeft temaken met het afhandelen van het verkiezingsproces. De processen- verbaal in Paramaribo zullen twee dagen in beslag nemen om afgerond te worden. Daarom is het volgens de regering belangrijk dat de internationale waarnemers het proces kunnen blijven volgen en zo een rapport kunnen uitbrengen.

De missie zou aanvankelijk vandaag uit Suriname vertrekken. – Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen