donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Republic bank bezoekt president Santokhi: steun aan Surinaamse olie- en gassector

lees ook ...

Minister Sewdien: “Strengere maatregelen tegen illegale viss...

De visserijsector in Suriname wordt geconfronteerd met de dreiging van Frankrijk om het land op een zwarte lijst te plaatsen vanwege illegale visserijactiviteiten. Dit meldde minister Parmanand Sewdie...

Op 26 juni 2024 ontving president Chandrikapersad Santokhi een delegatie van Republic Bank voor een beleefdheidsbezoek op zijn kabinet. De bank deelde tijdens deze ontmoeting haar intentie om de opkomende olie- en gassector in Suriname te ondersteunen. De delegatie bestond uit Vic Salickram, vicepresident van Republic Financial Holdings Limited in Trinidad & Tobago en tevens president-commissaris van Republic Bank Suriname, Brian Alleyne, managing director van Republic Bank Suriname, en Ian Benjamin en Michael Noel, twee financiële directeuren van Republic Financial Holdings Limited.

Vic Salickram benadrukte het belang van Republic Bank’s betrokkenheid bij de ontwikkeling van de Caricom en de lange termijn groei van Suriname. Het bezoek bood de gelegenheid om mogelijke samenwerkingsgebieden te bespreken, met een speciale focus op de olie- en gassector, waarin de bank haar steun wil bieden. Republic Bank wil zichzelf positioneren als een betrouwbare partner in het economisch herstel van Suriname, wat zowel het land als de bank ten goede zal komen.

Naast de olie- en gassector kwamen ook andere sectoren aan bod tijdens het gesprek, zoals woningbouw en ondersteuning van lokale Surinaamse bedrijven. Salickram verklaarde dat de bank de komende periode nauwgezet zal werken aan plannen die maximale voordelen opleveren voor Suriname. Republic Bank streeft ernaar een bijdrage te leveren aan het economisch herstel en de duurzame ontwikkeling van het land.

President Santokhi sprak zijn waardering uit voor de intenties van Republic Bank en benadrukte het belang van stimulering van de private sector. Hij wees erop dat, hoewel veel huidige investeerders uit het buitenland komen, zoals de Inter-American Development Bank (IDB), er ook potentieel is voor investeerders vanuit de private sector. De president kijkt uit naar een steeds nauwer partnerschap met Republic Bank om de economische groei en ontwikkeling van Suriname te bevorderen.

Dit bezoek markeert een belangrijke stap in de versterking van de samenwerking tussen Republic Bank en de Surinaamse overheid, met het oog op wederzijds voordeel en duurzame ontwikkeling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRepublic bank bezoekt president Santokhi: steun aan Surinaamse olie- en gassector