dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(1)

Replica van huis Anton de Kom in Suriname

lees ook ...

Ex-Jungle Commando strijder Brielle ziet heksenjacht tegen b...

Ex-Jungle Commando-strijder Siegfried Brielle heeft reden om te twijfelen aan de oprechtheid van de case tegen Joël Martinus bekend als ‘Bordo’. Een complete heksenjacht is geopend om de blakaman uit ...

Voorbereidingen om het huis te renoveren zijn in volle gang. Een onderaannemer werkt aan het opzetten van een bouwschutting rondom het vervallen huis van Anton de Kom aan de gelijknamige straat.  “Dat is de eerste handeling die we nu doen, zodat het huis verder geconserveerd blijft en geen onrechtmatige toegang tot het erf meer mogelijk is”, legt Jules de Kom van de Stichting Anton de Kom uit aan de pers.

“Het huis verkeert in dusdanige bouwvallige staat dat het eigenlijk niet meer gerenoveerd kan worden maar er kan wel een replica van worden gemaakt. Daarbij zal zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van resteermateriaal”, dit zegt de kleinzoon van de beroemde Surinaamse schrijver, mensenrechten- en verzetsstrijder Anton de Kom.

Het pand werd bewoond en het heeft enige tijd geduurd om het te ontruimen. “Dat is nu afgerond. De volgende fase is ernaar toe werken om daadwerkelijk een gerenoveerd huis of replica daar te krijgen. We denken zelf aan 2023 als streefdatum, dat is het 125ste geboortejaar van Anton de Kom. We gaan binnenkort actie ondernemen om de financiering rond te krijgen. Omdat het een huis in Suriname is, mikken we erop om de financiering hier in orde te krijgen”, maakte de kleinzoon het plan verder bekend.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameReplica van huis Anton de Kom in Suriname